Volkswagen toont volgende maand in China elektrische zevenzits SUV

In Shanghai wordt volgende maand een belangrijke autoshow gehouden. Belangrijk omdat China ook voor Europese automerken inmiddels een van de grootste automarkten is. Volkswagen laat er een nieuw studiemodel zien: de ID. Lounge, een voorbode van een grote elektrische SUV.

Het model zal drie zitrijen hebben – met zeven zitplaatsen in totaal – en in 2023 zijn debuut maken in China en de Verenigde Staten, waar dat soort grote SUV’s populair zijn. Een jaar later is Europa aan de beurt. De auto moet het topmodel worden van de ID. Family van Volkswagen. Die gaat bestaan uit een Golf-achtige hatchback (die eind dit jaar wordt gepresenteerd), een retromoderne T1-bus (de ID. Buzz), een middelgrote SUV (de ID. Crozz) en een sedan (de ID. Vizzion).

Enorme vraag

Tegenover Automotive News Europe zei Jürgen Stackmann, verkoopdirecteur bij Volkswagen, dat de ID. Crozz (die in 2021 op de markt komt) niet voldoende gaat zijn om te voldoen aan de stijgende vraag naar SUV’s en crossovers. “Er is aan de bovenkant van de markt een enorme vraag naar grotere SUV’s met veel zitplaatsen.” De ID. Lounge maakt zijn werelddebuut op de autoshow van Shanghai op 16 april. China en de Verenigde Staten krijgen de productieversie eerder omdat Volkswagen vindt dat Europa al de zevenzits Sharan en T6-bus heeft.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.*U kunt deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Terug naar boven