Volkswagen ID elektrische auto's

Na de vernieuwde Up! voorlopig geen andere kleine elektrische Volkswagen

De Up! heeft net zijn verjongingskuur achter de rug. Net als de zustervoertuigen van Seat en Skoda heeft de kleine Up! een redelijk acceptabele actieradius gekregen. Bij het uitkomen van de vernieuwde kleine Volkswagen rees ook de vraag naar de lifecycle van dit model.

Zou Volkswagen de Up! namelijk niet al heel snel vervangen voor een kleine ID? Dat gaat niet zo snel gebeuren, bleek uit een interview met Autocar. Daaruit kwam naar voren dat Volkswagen inderdaad nog meer compacte elektrische auto’s op de markt wil gaan brengen, maar dat toch wel even zal duren. Volkswagen wil deze compacte auto’s, die het helemaal als elektrische auto’s wil ontwerpen, voor minder dan 20.000 euro aan kunnen bieden.

Accu’s nu nog te duur

Accu’s zijn nu nog steeds kostbaar en vormen in die prijsklasse dus een behoorlijk struikelblok. Om de prijzen van de accu’s op termijn te kunnen verlagen wil Volkswagen gebruik te maken van massaproductie. Daarom wordt nu eerst ID.3 gelanceerd, gevolgd door een aantal grotere modellen, voordat er een kleinere Volkswagen ID komt.

Volkswagen ID.1 qua formaat vergelijkbaar met de Polo

Deze kleine ID zal qua formaat echter vergelijkbaar zijn met de huidige Polo en is dus iets groter dan de Up!. Volgens Autocar gaat deze kleine elektrische Volkswagen dan ID.1 heten, welke in 2023 of 2024 wordt geïntroduceerd.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.*U kunt deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Terug naar boven