Homee-NieuwsVolkswagen toont voorproefje pre-productiemodel ID.Buzz

Volkswagen toont voorproefje pre-productiemodel ID.Buzz

Terwijl Volkswagen de ene na de andere personenauto in de ID-reeks introduceert, kijken we het meeste uit naar het enige bestelbusje in die reeks. De studie van de ID.Buzz werd al in 2017 gepresenteerd. Sindsdien kijkt menigeen reikhalzend uit naar dat busje, dat ‘retro’ en ‘modern’ moet combineren.

Afgelopen zomer circuleerden er al beelden van een vermoedelijke pre-productieversie op. Die leken helaas behoorlijk af van het uiterlijk van het hieronder afgebeelde studiemodel af te wijken. Het voorproefje dat Volkswagen presenteert lijkt die wijzigingen te bevestigen. Maar het lijkt evengoed een heel leuk en begeerlijk bestelbusje te worden.

VW ID.Buzz studie

Voorproefje

Klaus Zellmer, hoofd marketing en verkoop van Volkswagen, toonde tijdens de lancering van de ID.5 ook wat beelden van een gecamoufleerde ID.Buzz.  Hij vertelde er niet veel over, behalve dan dat er begin volgend jaar meer bekend wordt gemaakt over de ID.Buzz. De camouflage, waar de auto mee gemaskeerd was, kwam echter overeen met de camouflage van eerdere ID-modellen die op het punt stonden gelanceerd te worden. Het blijft een beetje een gok, maar het zou aan kunnen bevestigen dat het een goede indicatie is van het uiteindelijke uiterlijk van de ID.Buzz. Bovendien kwam het voorproefje dat Zellmer liet zien, behoorlijk overeen met de foto’s van het  prototype van afgelopen zomer.

Toch iets minder ‘Bulli’

Zoals we ergens een beetje konden verwachten, is het uiteindelijke design van de ID.Buzz toch wat bescheidener dan de studie. Vooral de afgeronde voorkant van de studie, die refereert aan de historische ‘Bulli’, zullen de liefhebbers gaan missen. De ID.Buzz wordt, zoals de laatste beelden laten zien, weliswaar een heel modern maar minder bijzonder bestelbusje. Maar we konden ergens ook wel verwachten dat de productieversie van de ID.Buzz aan sluiten bij de designtaal van de andere auto’s uit de ID-serie.

Specificaties nog onduidelijk

Ook de ID.Buzz zal, net als de andere ID-modellen, op het modulaire MEB-platform komen te staan. Er zijn nog maar weinig technische gegevens over de productieversie van de ID.Buzz beschikbaar. Van het studiemodel vertelde men dat de ID.Buzz twee motoren zou krijgen, die samen goed zij voor 275 kW. De 111 kWh accu zou de auto een actieradius van misschien wel 600 kilometer moeten geven. Volkswagen zal van de ID.Buzz zowel een personenbusje annex combi gaan produceren, en ook een bestelwagenversie.

Made in Hannover

De productie vindt nu eens niet plaats in Dresden, Wolfsburg, Zwickau of Emden maar bij Volkswagen Bedrijfswagens in Hannover. Daar is men momenteel druk bezig om de fabriek om te bouwen voor de productie van de ID.Buzz.

Gerelateerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Stem op de EV van het jaar 2022

Welke EV is volgens jou de EV van het jaar 2022? Breng jouw stem uit en maak kans op € 1.000 gratis laadtegoed.

Klik hier om jouw stem uit te brengen

- Advertisment -

e-Nieuws

Japanse wetenschappers ontwikkelen lithiumaccu met veel hogere energiedichtheid

Dat de huidige Li-Ion accu’s hun langste tijd hebben gehad, dat moge duidelijk zijn. Toch zullen we het nog een tijdje met deze accu’s – en met LFP-accu’s – moeten doen. De ‘solid-state’ en ‘grafeen’ accu’s laten nog even op zich wachten. Japanse wetenschappers introduceren nu een lithium-lucht accu.

e-Videos