Volkswagen teaset volledig elektrische buggy op kerstkaart

Dat is geen ‘one horse open sleigh’ onder het achterwerk van de Kerstman, maar Volkswagens nieuwe elektrische buggy. We schreven het zo’n twee weken geleden al: op de autoshow van Genève in maart krijgen we het volgende lid van de ID. Family te zien. Volkswagen teaset hem alvast op zijn kerstkaart.

De aankomende elektrobuggy zou een moderne interpretatie worden van de klassieke Meyers Manx. Die laatste werd tussen 1964 en 1971 gebouwd op basis van een ingekort Kever-chassis. Hij was ontwikkeld voor woestijnraces, maar werd als bouwpakket aan consumenten verkocht. Het model komt terug in de vorm van een futuristische, elektrische buggy en wordt de tweede retroauto in de ID. Family. Eerder toonde Volkswagen al de ID. Buzz, een moderne uitvoering van de T1 Transporter.

Volkswagen ID. Lounge

Later komen er naar verluidt ook nog een vijfdeurs hatchback met Kever-achtige lijnen en een luxe-SUV die naar de naam ID. Lounge luistert. Die laatste biedt plaats aan zeven personen en staat – net als alle modellen van de ID. Family – op het MEB-platform (Modularer Elektrobaukasten) van Volkswagen. De auto wordt waarschijnlijk in april gelanceerd op de autoshow van Shanghai en gaat qua uiterlijk heel erg op de huidige Touareg lijken.

Na het dieselgateschandaal

We hoeven er eigenlijk weinig meer over te vertellen, want over Volkswagens elektro-offensief is al veel geschreven. Het Duitse merk heeft na het dieselgateschandaal de koers verlegd en investeert tientallen miljarden in elektromobiliteit. In 2020 trapt Volkswagen af met de Golf-achtige hatchback ID. Neo, die daarna gezelschap krijgt van onder meer de ID. Crozz (cross-over), ID. Buzz en ID. Vizzion (sedan en stationwagon). Tegen 2025 wil Volkswagen zo’n miljoen EV’s per jaar verkopen.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.*U kunt deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Terug naar boven