Volkswagen overweegt productie EV’s voor andere merken

Nadat het Volkswagen-concern onlangs al berichtte dat het MEB-platform, alleen geschikt voor EV’s, ook beschikbaar komt voor andere partijen, melden de Duitser nu dat het nagaat of er volledige productie van EV’s voor derden kan plaatvinden in de Volkswagen-fabriek.

Thomas Ulbrich, één van de management-leden van VW Passenger Cars for e-Mobility vertelde onlangs in de Duitse media dit: “our Modular E-Drive Building Kit (MEB, platform) is basically open to non-Group brands as well. We have not yet planned a corresponding opening of our factories as a project, but it does not rule out it.” Het is niet nieuw dat Volkswagen een model bouwt voor een andere company; zo liep de Ford Galaxy in een co-productie in Portugal van de band. En wetende dat het platform van een auto, zeker bij een EV, het belangrijkste deel is, lijkt het niet meer dan logisch dat Volkswagen hier ook, simpel gezegd, voor een andere autofabrikant een carrosserie op kan bouwen. De in Aken gevestigde start-up e-GO Mobile, bekend van de e.GO Life waarvan het Nederlandse autobedrijf Haarhuis de verdeling op zich neemt, heeft een samenwerking met Volkswagen opgezet. E.GO Mobile wil ‘gaan bouwen’ op basis van het MEB-platform.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.*U kunt deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Terug naar boven