Volkswagen onthult elektrische strandbuggy op autoshow Genève

De Volkswagen Buggy komt terug. Het icoon uit de jaren zestig en zeventig staat in futuristische vorm op de autoshow van Genève (7 – 17 maart) en heeft (uiteraard) een volledig elektrische aandrijflijn. Hoe het studiemodel gaat heten, is nog niet bekend, maar we gokken dat er ID. in de naam zit.

Want onder die noemer introduceert Volkswagen eind dit jaar zijn elektrische submerk. En we gaan ervan uit dat deze buggy daar ook deel van zal uitmaken. Als hij tenminste in productie gaat, wat Volkswagen wel suggereert, maar niet wil bevestigen. Het merk laat weten dat de nieuwe concept car laat zien dat het modulaire MEB-platform ook prima gebruikt kan worden voor nichemodellen waarvan relatief weinig exemplaren worden gebouwd.

Meyers Manx

Over de specificaties van de buggy rept Volkswagen nog niet, maar afgaand op bijgaande designtekening kunnen we zeggen dat de nieuweling een soort Meyers Manx voor de 21ste eeuw wordt. Voor wie die laatste niet kent: de Californische Meyers Manx was een woestijnbuggy (of strandbuggy, zo u wilt) op basis van een ingekort Kever-chassis. In de jaren zestig en zeventig kon je het populaire wagentje als zelfbouwkit kopen.

Miljoen EV’s per jaar

Na de nieuwe buggy krijgen we ook nog een elektrische vijfdeurs hatchback met Kever-achtige lijnen te zien en een zevenzits luxe-SUV. Die laatste gaat ID. Lounge heten en krijgen we waarschijnlijk al in april te zien. Het eerste ID.-model dat op de markt komt is de Golf-achtige hatchback ID. Neo. Die krijgt later gezelschap van onder meer de ID. Crozz (cross-over), ID. Buzz (MPV) en ID. Vizzion (sedan en stationwagon). Tegen 2025 wil Volkswagen zo’n miljoen EV’s per jaar verkopen.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.*U kunt deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Terug naar boven