Volkswagen komt met elektrische strandbuggy en luxe-SUV

Volkswagen duikt in het verleden om de toekomst vorm te geven. Het Duitse merk gaat zijn elektrische ID.-reeks uitbreiden met een heuze strandbuggy. Volgens jaar maart krijgen we op de autoshow van Genève al een studiemodel van de auto te zien.

Volgens het Britse tijdschrift Autocar wordt er momenteel aan de buggy gewerkt in het onderzoekscentrum van Volkswagen in Braunschweig. Insiders beschrijven de EV als een moderne interpretatie van de klassieke Meyers Manx, een open terreinbuggy op basis van de Volkswagen Kever die tussen 1964 en 1971 werd gebouwd. In totaal zouden er drie elektrische retromodellen in ontwikkeling zijn. De ID. Buzz (een moderne T1 Transporter) hebben we al gezien, maar daar komen naar verluidt dus bovengenoemde buggy bij en een vijfdeurs hatchback met Kever-design.

Elektrische luxe-SUV

En dat is nog niet alles. Er zou ook nog een elektrische luxe-SUV komen, die als werktitel ID. Lounge heeft meegekregen. Hij biedt plaats aan zeven personen, wordt waarschijnlijk in april gelanceerd op de autoshow van Shanghai en lijkt qua uiterlijk op de huidige Touareg. Hij wordt echter niet op het platform van Volkswagens grote SUV gebouwd, maar op dezelfde versie van het MEB-platform waar ook de ID. Buzz op komt te staan.

Miljoen EV’s per jaar

Het is zo langzamerhand bekend. Volkswagen onthult volgend jaar het eerste model in zijn elektrische ID.-familie. Die ID. Neo – een Golf-achtige hatchback – wordt in 2020 gevolgd door een cross-over (de ID. Crozz) en later door een MPV (ID. Buzz) en sedan (ID. Vizzion). Volkswagen investeert in de komende jaren tientallen miljarden in elektromobiliteit. Tegen 2025 wil de fabrikant ongeveer een miljoen EV’s per jaar verkopen.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.*U kunt deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Terug naar boven