zaterdag, 2 juli, 2022
Meer...
  Homee-NieuwsVolkswagen investeert samen met Ford in Argo AI

  Volkswagen investeert samen met Ford in Argo AI

  Ook Volkswagen gaat investeren in Argo AI, een van de bedrijven die vooroplopen in het ontwikkelen van software voor autonoom rijden. Argo Ai is sinds 2017 eigendom van Ford. Maar de samenwerking gaat verder: Volkswagen gaat namelijk haar Modular E-Drive System (MEB) beschikbaar stellen aan Ford.

  Voor de goede orde: er is geen sprake van zogenaamde kapitaalbanden tussen de twee fabrikanten. Deze blijven geheel zelfstandig, er is geen sprake van een samengaan in welke vorm dan ook. De twee bedrijven willen door middel van de samenwerking hun concurrentievermogen vergroten, hun producten nog beter afstemmen op de behoeften van hun klanten wereldwijd en tegelijkertijd synergieën creëren op het vlak van kosten en investeringen. De toekomstige samenwerking met Volkswagen en Ford moet van Argo AI’s Self-Driving System (SDS) het eerste autonome aandrijfsysteem maken dat in Europa en de VS op de markt wordt gebracht.

  Argo AI’s Self-Driving System

  Volkswagen en Ford zijn voornemens Argo AI’s Self-Driving System (SDS) onafhankelijk van elkaar in hun eigen autonoom rijdende voertuigen te bouwen. Met SDS kunnen voertuigen volledig geautomatiseerd rijden volgens SAE Level 4. Hiermee zal het met name nieuwe mogelijkheden bieden voor het delen van ritten en het leveren van diensten in stadscentra. Argo AI test samen met Ford het SDS al in Miami en Washington, D.C., zoals in onderstaande video te zien is.

  Gelijke aandelen in Argo AI

  Volkswagen investeert in totaal 2,6 miljard dollar in Argo AI. Enerzijds door een miljard dollar aan financiële middelen ter beschikking te stellen, anderzijds door een bijdrage te leveren aan de dochteronderneming Autonomous Intelligent Driving (AID). AID heeft ongeveer 200 experts in dienst, van wie de meesten technologieën hebben ontwikkeld voor autonoom rijden voor de Volkswagen Groep. Ook zal Volkswagen over een periode van drie jaar aandelen van Ford in Argo AI verwerven voor een totaal van 500 miljoen dollar. Ford zal de resterende 600 miljoen dollar van de geplande 1 miljard dollar cash investering in Argo AI bijdragen. De marktwaarde van Argo AI wordt door de investeringen van beide bedrijven gewaardeerd op meer dan 7 miljard dollar.

  Nauwe samenwerking

  Argo AI wil nauw samenwerken met Ford en Volkswagen. Beide autobedrijven moeten toegang krijgen tot technologieën die zij kunnen gebruiken voor de ontwikkeling en productie van in serie geproduceerde, zelfrijdende voertuigen. Bryan Salesky, mede-oprichter en CEO van Argo AI, zegt: “Argo AI is altijd in staat geweest om uitzonderlijke prestaties te leveren door de duidelijke missie en de inzet van onze partners om de ontwikkelde technologieën in hun voertuigen te gebruiken. Met de fusie met AID maken we ons team nog internationaler. Ik ben er zeker van dat het ons ook in staat zal stellen om de beste specialisten ter wereld naar Argo AI aan te trekken. Bovendien kan de Argo AI-technologie dankzij de inzet van Ford en Volkswagen in bijna elke markt in Noord-Amerika en Europa worden toegepast, in verschillende merken en voertuigarchitecturen”.

  Europese hoofdkantoor van Argo AI in München

  De AID-vestiging in München wordt het Europese hoofdkantoor van Argo AI. Samen met AID zal het Argo AI-team wereldwijd groeien van 500 naar 700 medewerkers. Naast het hoofdkantoor in Pittsburgh (Pennsylvania) en de vestiging in München werkt Argo AI ook vanuit vijf andere ontwikkelingscentra.

  Elektrische Ford op Volkswagen MEB-platform

  De samenwerking stelt beide bedrijven in staat om het zelfrijdende systeem van Argo AI zelfstandig te integreren. Ford zal Volkswagen’s Modular E-Drive System (MEB) gebruiken om in het Duitse ontwikkelingscentrum van Ford in Keulen-Merkenich ten minste één volledig elektrische auto te ontwikkelen. Er zullen maar liefst 600.000 eenheden van deze volledig elektrische auto(’s) worden gebouwd. Deze auto moet al vanaf 2023 beschikbaar zijn.

  Gerelateerd

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  - Advertisment -

  e-Nieuws

  Citroën ë-C4 X: fraaie synthese tussen een hatchback en een SUV

  Met de nieuwe Citroën ë-C4 X doet de Franse autofabrikant een gooi naar het middensegment. Daar zal de ë-C4 X de strijd aan moeten gaan met een concurrent uit eigen gelederen, de elektrische Peugeot 408. Maar er zijn meer kapers op de kust, zoals de coupé-versies van de elektrische SUV’s op VW’s MEB-platform.

  e-Videos