Volkswagen ID. Space Vizzzion

Volkswagen ID. Space Vizzion wordt het zevende model van ID-reeks

De ID-familie van Volkswagen blijft maar groeien. Nu presenteert de Duitse automobielfabrikant aan de vooravond van de Greater Los Angeles Auto Show de ID. Space Vizzion. Hoewel het nog maar een concept is, geeft Volkswagen aan deze auto al in 2021 in productie zal gaan. Dat betekent dat hij volgend jaar al gelanceerd wordt.

De ID. Space Vizzion is alweer het zevende lid van de ID-familie. Eerder werden ook al de ID. Crozz, ID. Buzz, ID Vizzion, ID. Buggy en ID. Roomzz getoond. Volkswagen beschrijft de elektrische auto als de stationwagen van morgen die de aerodynamische eigenschappen van een Gran Turismo combineert met de ruimtelijkheid van een SUV. “Met de ID. Space Vizzion, creëren we een nieuw, zuiver elektrisch segment”, aldus Klaus Bischoff, hoofd van Volkswagen Design.

Volkswagen ID. Space Vizzzion

Ook de ID. Space Vizzion staat op het MEB-platform

Ook bij de ID. Space Vizzion vormt het MEB-platform de basis voor de auto. We zien in de ontwerpschetsen van de achterzijde ook enige gelijkenis met de ID.Vizzion. Hiermee zal, behalve het MEB-platform, dus nog wel iets meer worden gedeeld. Volkswagen claimt dat de ID.Space Vizzion een actieradius van 482 kilometer krijgt. Dit is niet volgens de WLTP-cyclus dus het bereik zal in de praktijk wel een stukje lager uitvallen.

Minimalistisch interieur

Het interieur en dashboard zijn minimalistisch uitgevoerd. Er is een een grote centrale display en een forse middenconsole. Achter het stuur vinden we slechts een kleine display waarin de meest essentiële informatie wordt weergegeven. Volkswagen gebruikt voor het interieur van de ID. Space Vizzion zogenaamd ‘vegan materiaal’.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.*U kunt deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Terug naar boven