Volkswagen gaat voor Nürburgring-record met elektrische ID. R

Het Volkswagen-concern is op recordjacht. Porsche verplettert de ene na de andere beste tijd met de 919 Hybrid Evo en ook de Volkswagen ID. R lust records rauw. Deze zomer richt hij zijn vizier op de Nordschleife van de Nürburgring.

Volgens Volkswagen wordt de ID. R licht aangepast voor zijn recordpoging. Vooral zijn aerodynamica moet op de schop, want die is nog afgesteld op de Pikes Peak-heuvelklim. Op de Nordschleife moet de ID. R een tijd rijden van minder dan 6:45,90 minuten. Dat huidige elektrorecord staat op naam van coureur Peter Dumbreck in de Chinese NIO EP9. Voor Volkswagen kruipt de Fransman Romain Dumas achter het stuur van de ID. R.

Pikes Peak

Dumas reed afgelopen juni de snelste tijd ooit op de Pikes Peak International Hill Climb. Hij stuurde de ID. R in 7:57,148 minuten de Pikes Peak op, waarmee hij een minuut (!) sneller was dan Rhys Millen, die in 2016 een elektrische tijd van 8:57,118 minuten neerzette in een eO PP100. Het absolute Pikes Peak-record stond sinds 2013 op naam van Sébastian Loeb in een Peugeot 208 T16 Pikes Peak. De rallylegende werd toen na 8:13,878 minuten afgevlagd.

Goodwood

Na Pikes Peak verscheepte Volkswagen de ID. R naar het Goodwood Festival of Speed. Daar bleef het absolute record op de Goodwood Hillclimb buiten bereik – dat staat nog steeds op naam van Nick Heidfeld in een McLaren-Mercedes MP4/13 (tijd: 41,6 seconden) – maar ging de beste elektrotijd er wel aan. Dumas schoot in niet meer dan 43,86 seconden de heuvel op, waarmee hij 3,48 seconden sneller was dan de Engelsman Jonny Cocker in zijn Lola-Drayson B12 69/EV.

ID. Family

De Volkswagen I.D. R weegt minder dan 1100 kilogram en wordt aangedreven door twee elektromotoren, die een vermogen van 680 pk en 650 Nm koppel leveren. Van stilstand naar 100 km/h doet de I.D. R in 2,25 seconden.Hij moet de aankomende ID. Family van Volkswagen met sportiviteit ‘laden’, zoals dat in marketingtaal heet. Het eerste ID.-model is een compacte Golf-achtige hatchback, die eind dit jaar wordt onthuld. Daarna volgen onder meer een SUV, een MPV en een sedan.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.*U kunt deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Terug naar boven