dinsdag, 23 april, 2024
Meer...
  Homee-NieuwsVolkswagen ID.7 Tourer: een toekomstige favoriet

  Volkswagen ID.7 Tourer: een toekomstige favoriet

  De onthulling van de Volkswagen ID.7 heeft veel aandacht getrokken, maar het is de ID.7 Tourer die de spotlight steelt. Met verwachtingen dat maar liefst tachtig procent van de toekomstige kopers voor deze variant zal kiezen, overstijgt de Tourer de standaard sedan in zowel populariteit als ontwerp. De combinatie van meer ruimte en een aantrekkelijker uiterlijk maakt de Tourer een begeerlijke keuze voor velen.

  Groeiende interesse in elektrische stationwagens

  De ID.7 Tourer evenaart de grootte van de sedan met een lengte van 4,96 meter en een wielbasis van 2,97 meter, maar springt eruit met zijn ruimere kofferbak. Een essentieel aspect voor stationwagenfans is het maximale laadvolume van 1.714 liter op een laadvloer van bijna twee meter. Door de achterstoelen iets steiler te plaatsen, biedt de cargo-positie ruimte voor tot 605 liter, 73 liter meer dan de ID.7, terwijl de standaardconfiguratie 545 liter biedt. Hoewel deze elektrische stationwagen niet zo ruim is als de Passat Variant, domineert de ID.7 Tourer toch de markt van elektrische stationwagens van concurrenten binnen Stellantis, Nio en MG.

  Actieradius die imponeert

  Kopers hebben de keuze tussen de ID.7 Pro en ID.7 Pro S, met respectievelijk een 77 kWh- en een 86 kWh-accupakket. Hoewel de Tourer iets minder bereik heeft dan de sedan, met 603 km voor de 77 kWh-versie en 685 km voor de 85 kWh-versie, blijven deze cijfers indrukwekkend. De keuze voor de ID.7 Pro S biedt bovendien toegang tot sneller opladen met een vermogen van tot 200 kW, tegenover 175 kW voor de standaardversie. Initieel is alleen de ID.7 Pro beschikbaar, met de Pro S die later volgt.

  ChatGPT en Wellness aan boord

  De ID.7 Tourer introduceert ChatGPT-technologie in het infotainmentsysteem, wat zorgt voor een meer natuurlijke interactie met stemcommando’s. Dit systeem kan ook antwoorden geven op vragen die ver buiten de bediening van de auto liggen. Verder verhogen LED Matrix-koplampen en een glazen dak met smart glass-technologie het comfort en de algehele rijbeleving. De Wellness App, een primeur voor Volkswagen, biedt functies die het welzijn tijdens het rijden moeten verbeteren.

  Uitstekende prestaties en bereik

  De ID.7 Tourer komt met twee krachtige aandrijflijnvarianten: de Pro en Pro S, beide met 210 kW (286 pk) en 545 Nm koppel, met verschillen in accugrootte en laadsnelheid. De Pro S variant belooft een uitgebreider bereik en snellere laadtijden, wat de Tourer een uitstekende keuze maakt voor lange reizen.

  Levering en verwachte prijzen

  De ID.7 Tourer combineert de praktische voordelen van een stationwagen met de duurzame voordelen van elektrisch rijden. De verwachting is dat de Volkswagen ID.7 Tourer tegen het einde van het tweede kwartaal in Nederland beschikbaar zal zijn. Hoewel specifieke prijzen nog niet bekend zijn gemaakt, geeft de importeur aan dat de meerprijs ten opzichte van de liftback versie beperkt zal blijven.

  Tekst: Marc Verweij

  Gerelateerd

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Meer e-Nieuws

  e-Videos