Elektrische Auto van het Jaar 2021

Volkswagen ID.3, Tesla Model 3 en Audi e-tron gekozen tot ‘Elektrische Auto van het Jaar’

Deze verkiezing telt voor het eerst drie winnaars in de vorm van de Volkswagen ID.3, Tesla Model 3 en Audi e-tron. Zij zijn elk winnaar in een aparte categorie in de jaarlijkse verkiezing die georganiseerd wordt door de Vereniging Zakelijk Rijders, in samenwerking met Eneco eMobility, LeasePlan en AutoWeek.

Meer aanbod, meer winnaars

Eerdere edities van deze verkiezing kenden slechts één winnaar, maar omdat in 2020 het aanbod van elektrische auto’s enorm is gegroeid besloot de jury dat het eerlijker zou zijn om drie categorieën te maken. Een elektrische Renault Twingo en Porsche Taycan zijn immers lastig in één hokje te stoppen.

Criteria

Actieradius, laadsnelheid, beschikbaarheid, verkoopaantallen, trekgewicht, prijs, gebruiksgemak, rijeigenschappen en leasetarief zijn onderdelen die tellen in deze verkiezing. De data van de negen criteria hebben vervolgens elk een bepaalde weging meegekregen in het eindoordeel van de jury. Zo wegen de rijeigenschappen zwaarder mee dan het trekgewicht.

Nieuwkomers en oudgedienden

Er werden 23 merken en 32 modellen met 52 verschillende uitvoeringen op basis van negen criteria beoordeeld en alle elektrische auto’s die in 2020 op de markt waren deden mee. Dus niet alleen de nieuwkomers als de Peugeot e-208, Mazda MX-30 en Honda E, maar ook oudgedienden als de Tesla Model S en Nissan Leaf.

Volkswagen ID.3
De Volkswagen ID.3 is nog maar sinds september op de markt, maar er werden al bijna 11.000 exemplaren geregistreerd. De rijeigenschappen scoren bij de jury een 8 en gecombineerd met een WLTP-rijbereik van 424 kilometer maakt dat de ID.3 de winnaar in z’n klasse én heeft hij het hoogste puntenaantal van alle auto’s.

Tesla Model 3
De Tesla Model 3 won ook vorig jaar de titel en dat hij nu opnieuw wint maakt duidelijk dat dit nog steeds een erg goede elektrische auto is. Een indrukwekkende actieradius gecombineerd met de hoogste laadsnelheid en liefst 9 van 10 punten voor rijeigenschappen bevestigen dit.

Audi e-tron
De Audi e-tron is de winnaar in het topsegment. Hij is door de jury gekozen op basis van de actieradius, goede verkoopaantallen en 1.800 kilo trekgewicht.

 

Bron/foto: AD.nl, Autoweek.nl

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.*U kunt deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Terug naar boven