Volkswagen ID.3 scoop gespot Amsterdam

Volkswagen ID.3 in Amsterdam gespot

Volkswagen heeft enorm veel geïnvesteerd in de ontwikkeling van de ID-range en de ombouw van de fabriek in Zwickau. De softwareproblemen met de ID.3 zijn dan ook een flinke streep door de rekening. Voor een laatste ultieme praktijktest mogen 150 VW-medewerkers een tijdje met een VW ID.3 rijden.

Dat nieuws was van vorige week. Toen werd gemeld dat de auto’s “de komende weken ter beschikking worden gesteld aan medewerkers uit Zwickau, Chemnitz en Dresden. De vrijwillige testers zijn vooraf geselecteerd door middel van loting.” Zo te zien rijden ze er nu daadwerkelijk mee rond. Onze columnist Robin Lammers spotte afgelopen weekend namelijk een Volkswagen ID.3 in Amsterdam, waar hij gewoon aan de publieke lader stond.

Test is waardevol

De testvoertuigen hebben nog niet de definitieve geplande softwareversie en zullen tijdens de testperiode regelmatig updates ontvangen. Tijdens de test worden anonieme gegevens over gebruik en rijgedrag in een alledaagse test onder reële omstandigheden verzameld. “De extra rijverslagen in de aanloop naar de Europese marktintroductie van ID.3 zijn voor ons zeer waardevol”, zegt Thomas Ulbrich, lid van de Raad van Bestuur. “Voeg daar de zeer persoonlijke feedback van onze medewerkers aan toe. Dit betekent dat ons team in Zwickau niet alleen de ID.3 in de best mogelijke kwaliteit bouwt, maar ook actief meewerkt aan de verdere ontwikkeling van de technologie en de elektrische Volkswagen.” Daarbij is het natuurlijk ook zo dat Volkswagen, doordat er nu een aantal ID’s door het hele land rijden, de (aspirant) kopers de indruk krijgen dat de ID.3 daadwerkelijk leverbaar zal zijn. Zien doet geloven, nietwaar?

Vokswagen ID.3 in Amsterdam gespot

Eerste exemplaren nog met uitgeklede software

VW heeft onlangs de levering van de ID.3 1st Edition, die beperkt is tot 30.000 voertuigen, voor september bevestigd. Maar de software van de eerste klantenvoertuigen heeft nog niet de status die oorspronkelijk gepland was. Wie de ID.3 al in september wil hebben, zal het eerst zonder enkele functies moeten stellen: “App Connect” voor de integratie van de smartphone, het remote gedeelte van het head-up display, automatisch parkeren en updates van de software via het netwerk. Dit alles zal later, tijdens een bezoek aan de werkplaats, worden aangepast.

Wie meer geduld heeft en akkoord gaat dat de auto pas in het vierde kwartaal wordt geleverd, krijgt wel meteen een VW ID.3 met alle functionaliteiten. Dat wordt dan wel billenknijpen voor de Nederlandse kopers. Met ingang van 1 januari gaat de bijtelling immers weer met vier procentpunten omhoog.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.*U kunt deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Terug naar boven