Volkswagen I.D. Buggy. Geen deuren, geen dak maar wel een powerbank

Volkswagen gaat zijn MEB-platform (Modularer Elektrobaukasten) aan derden beschikbaar stellen: niet alleen aan volumefabrikanten, maar ook aan startups die kleinseriemodellen willen bouwen. De ID. Buggy is een voorbeeld van wat er dan mogelijk is.

Primeurs vinden we in de I.D. Buggy met het powerbank-systeem. We kennen powerbanks als een kleine (of grote) extra accu waarmee je je smartphone/tablet/laptop kunt opladen zonder dat er een stopcontact aan te pas komt. Je moet je immers inbeelden dat de buggy je tot in the middle of nowhere brengt, waar je niet altijd een FastNed lader kunt gebruiken. Een enorme 360 kWh grote accu kan ervoor zorgen dat je I.D. BUGGY binnen een halfuur van 0 naar 80% opgeladen kan worden. Overal en altijd. Bovendien geldt dat ook voor de rest van de auto’s op het MEB-platform.

De elektrische buggy is natuurlijk een hommage aan de Kever-buggy’s uit de jaren zestig en zeventig, zoals de Amerikaanse Meyers Manx en de Nederlandse Ruska. Op de autoshow van Genève is het studiemodel als achterwielaangedreven tweezitter gepresenteerd, maar volgens Volkswagen kan er net zo makkelijk een 2+2 met vierwielaandrijving van gemaakt worden. Zo modulair is het MEB-platform. Het concern hoopt min of meer dat het chassis net zo populair wordt onder carrosseriebouwers als het Kever-onderstel dat meer dan veertig jaar geleden was.

Voorbode van een fun car

Voor de aandrijving van de ID. Buggy zorgt een 204 pk sterke elektromotor. Die wordt gevoed door een 62 kWh-batterij, waarmee de Volkswagen een actieradius van 250 kilometer zou moeten kunnen halen. De topsnelheid van het automobiele speeltje is begrensd op 160 km/h. Van stilstand naar 100 km/h gaat in 7,2 seconden. De ID. Buggy gaat niet als zodanig in productie, aldus Volkswagen, maar is een voorbode van een elektrische “fun car” die er zit aan te komen.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.*U kunt deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Terug naar boven