elektrische Volkswagen Passat in de planning

Volkswagen heeft ook een volledig elektrische Passat in de planning

We hadden er een paar weken nog over, dat er best weinig elektrische auto’s in het segment van de Volkswagen Passat zijn. Maar nog een paar jaar wachten en dan komt er zowaar een volledig elektrische VW Passat op de markt. Maar deze gaat Volkswagen niet meer in Duitsland bouwen.

Volgens het Britse magazine Autocar, dat zich beroept op uitspraken van insiders, kunnen we vanaf 2023 een volledig elektrische Passat verwachten. Deze bouwt Volkswagen dan op het modulaire MQB-platform. Dat is ergens wel verbazingwekkend want dat bestaat al sinds 2012. Maar dit platform is wel geschikt voor het bouwen van auto’s met uiteenlopende aandrijflijnen. Zo kun je op één platform auto’s bouwen met een benzinemotor, dieselmotor alsmede volledig elektrische alsmede plug-in hybride aandrijflijnen.

Ontwerp nieuwe Passat is al gereed

Autocar weet te melden dat het ontwerp van het nieuwe model, intern bekend als B9, al gereed is. Die nieuwe Passat is dan verkrijgbaar als volledig elektrische versie, maar ook met een verbrandingsmotor en hybride aandrijving, zal waarschijnlijk een wat conservatiever design hebben dan de aangekondigde ID Space Vizzion.

De nieuwe Passat groeit enkele centimeters waardoor er niet alleen meer binnenruimte is maar ook voldoende ruimte voor een fatsoenlijk accupakket. De actieradius bedraagt volgens Autocar maximaal 590 kilometer. Dat grote bereik verbaast ons een beetje want dat s beduidend meer dan de actieradius die Volkswagen opgeeft voor de ID Space Vizzion, die volledig als elektrische auto is ontworpen en dus veel efficiënter zou moeten zijn.

Passat is absoluut succesnummer

Hoewel Volkswagen miljarden investeert in een elektrisch offensief, is het natuurlijk zo dat het gros van de verkochte Volkswagens nog steeds een tankdop heeft. Daarom is het niet zo gek dat Volkswagen de Passat een update geeft. De VW Passat bestaat al sinds 1973. Onlangs bouwde VW de 30-miljoenste Passat. Hiermee is het, na de Golf, het meest succesvolle VW-model ooit. Vanwege de komst van andere, vergelijkbare VW-modellen en de stijgende vraag naar SUV’s werd er gesuggereerd dat VW wel eens zou kunnen stoppen met de Passat.

Productie in Tsjechië

Maar dat is voorlopig dus niet het geval. Maar de veranderde prioriteiten van Volkswagen zijn wel duidelijk. Volkswagen gaat de nieuwe Passat namelijk in Tsjechië produceren. De nieuwe Passat deelt volgens Autocar het platform, de aandrijflijnen en de elektrische architectuur met de Skoda Superb. Dan is het ook niet zo gek dat de Tsjechische dochteronderneming de Passat gaat produceren. Ook omdat de productie van de Passat in VW-fabriek in Emden plaats moet maken voor de massaproductie van elektrische auto’s zoals de ID.4 en ID Space Vizzion.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.*U kunt deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Terug naar boven