Volkswagen Groep oplaadpunten

Volkswagen Groep wil tienduizenden oplaadpunten creëren

De Volkswagen Groep wil haar elektrische offensief ondersteunen door een enorm aantal nieuwe oplaadmogelijkheden te creëren. Het bedrijf wil tegen 2025 in totaal maar liefst 36.000 oplaadpunten in heel Europa hebben gerealiseerd. Hiervan zullen er 11.000 door het merk Volkswagen worden geleverd.

Laadpunten bij duizenden Volkswagen-dealers

De elektrische tankstations zullen niet alleen op de vestigingen van Volkswagen worden geïnstalleerd maar ook bij ongeveer 3000 Volkswagen-dealers “in alle grote steden”. “De laadinfrastructuur wordt steeds meer de doorslaggevende factor voor de snelle doorbraak van e-mobiliteit in Duitsland. Het opladen van een e-auto moet net zo eenvoudig en vanzelfsprekend worden als het opladen van een smartphone. Bovenal hebben we aanzienlijk meer oplaadstations in de openbare ruimte nodig en eenvoudige regels voor de installatie van privé-wandkasten. Volkswagen wil hier het goede voorbeeld geven en zet zich in voor de ontwikkeling van de oplaadinfrastructuur op alle niveaus”, legt Thomas Ulbrich, lid van de Raad van Bestuur verantwoordelijk voor E-Mobility bij het merk Volkswagen, uit.

Investering in infrastructuur

De Volkswagen Groep wil ongeveer 250 miljoen euro investeren in de uitbreiding van de laadinfrastructuur op haar Europese locaties. Met Elli, een dochteronderneming voor laadinfrastructuur en de laaddienst “We Charge” heeft Volkswagen nog meer ijzers in het vuur op het gebied van het opladen van EV’s. Volkswagen schat dat in de toekomst ongeveer 70 procent van alle laadwerkzaamheden thuis of op het werk plaats zal vinden. Daarom zal Volkswagen-dochter Elli laadoplossingen en elektriciteit aan gaan bieden aan bedrijven en particulieren om aan deze vraag te voldoen. Daarnaast zullen er op Volkswagen-locaties in heel Duitsland ongeveer 4.000 oplaadpunten voor werknemers worden gecreëerd, waarvan een groot deel vrij toegankelijk zal zijn.

Openbare oplaadpunten

Volgens de prognoses van Volkswagen zal ongeveer een kwart van alle oplaadprocessen van elektrische auto’s plaatsvinden op openbare oplaadpunten. Via de “We Charge”-service krijgen klanten toegang tot meer dan 100.000 oplaadpunten in Europa. Dat aantal groeit mogelijk tot 150.000. Ook zijn er samenwerkingsverbanden met winkelketens gepland voor de oplaadmogelijkheden bij de aankoop.

Ionity

Voor het opladen langs de autosnelwegen werkt Volkswagen met een aantal partners samen in de joint venture Ionity. Hiermee wil men om tegen 2020 zo’n 400 snelle oplaadstations met maximaal 2400 oplaadpunten op autosnelwegen en autosnelwegen in heel Europa realiseren. Daarnaast wil de autofabrikant ook een infrastructuur voor snelladen naar de steden brengen. De eerste 28 snellaadstations zullen eind juni in Wolfsburg in gebruik worden genomen.

Politieke betrokkenheid

De uitbreiding van de laadinfrastructuur zal de komende maanden aanzienlijk moeten worden versneld, benadrukt Volkswagen in een persbericht. “Alleen al in Duitsland wordt in het regeerakkoord gevraagd om meer dan 100.000 extra openbare oplaadpunten tegen 2020. Tot nu toe is hiervan slechts een fractie gerealiseerd”, bekritiseert het bedrijf. Volkswagen roept op tot meer politieke betrokkenheid. De noodzakelijke randvoorwaarden voor een snelle uitbreiding van de infrastructuur moeten snel worden gecreëerd. Daarbij moeten we bijvoorbeeld denken aan aanpassing van de huur- en bouwvoorschriften of uitbreiding van de financieringsmaatregelen voor het realiseren van infrastructuur op openbare en beheerde parkeerplaatsen.

3 Comments

 • Will Eisinga| 18/01/2020 bij 21:52

  een update van VW Ionity. de prijs van een kWh wordt 79 cent langs de snelweg.
  opbrengst per hectare Zonnepanelen langs de snelweg bij een VW Ionity Laadstation
  is dan 1 miljoen kWh x 79 cent is 790.000 euro per hectare Zonnepanelen.
  productie garantie 30 jaar x 790.000 euro is 23.7 miljoen euro per hectare.
  Aftersales elektriciteit winst voor VW.

 • Will Eisinga| 16/09/2019 bij 13:19

  het geld wordt verdiend met verkoop elektriciteit. de prijs van de auto kan naar beneden.
  Elektriciteit aftersale met Elli en Ionity is het verdienmodel van de toekomst. levert meer op dan productie autos. een IPhone is gratis met een MB abonnement.
  de BEV auto wordt goedkoop met een kWh abonnement.
  Volkswagen wordt Energieproducent. geen benzine diesel meer van Oliemultis.
  winst met productie autos, winst met productie Elektriciteit.
  een hectare produceert 1 miljoen kWh, aan de snellader kost een kWh 59 cent
  590.000 euro opbrengst per hectare Zonnepanelen.
  productiegarantie 30 jaar. Zonneparken langs snelwegen, Ionity Laadstations en Elli Elektriciteit.
  perfecte Combinatie voor VW.

 • Joost| 11/06/2019 bij 09:21 (Bewerk)

  Interessant

  Laat een reactie achter

  Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.*  U kunt deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  Terug naar boven