Volkswagen e-Up!

Volkswagen e-Up! wordt vernieuwd, goedkoper en krijgt grotere actieradius

Volgens Jürgen Stackmann, sales manager van Volkswagen, is het de bedoeling dat de kleine e-Up! nog lang in het assortiment van zal blijven. De huidige versie is relatief duur en heeft een vrij kleine actieradius. Daar gaat verandering in komen. Volkswagen gaat de kleine stadsauto, in navolging van de vernieuwing van de soortgelijke zustermodellen van Seat en Skoda, vernieuwen.

De vernieuwde versie van de kleinste Volkswagen wordt op de IAA gepresenteerd. In de aanloop naar deze presentatie heeft Volkswagen nu al de basisprijs van de elektrische Up! en de nodige gegevens vrijgegeven. Er is nog niets bekend over andere veranderingen. Gezien de facelift die de zustervoertuigen van Seat en Skoda hebben gekregen valt er ook op dat gebied nog wat te verwachten.

Goedkoper

De vernieuwde versie van de elektrische Volkswagen e-up krijgt een vanafprijs van 21.975 euro. Dat is ruim 1500 euro minder dan het vorige model. Een prijsverschil dat in deze lage prijsklasse net het verschil tussen wel of niet kopen kan uitmaken. Volgens Volkswagen is de lagere prijs mogelijk door de schaalvergroting. Er worden n veel meer elektrische auto’s gemaakt dan toen de elektrische Up! werd uitgebracht. Het basismodel is standaard uitgerust met automatische klimaatregeling, radiosysteem met Bluetooth-interface en DAB+, “maps + more” en Lane Assist.

Motor blijft gelijk, accucapaciteit wordt groter

Volkswagen houdt de aandrijving van de elektrische Up! ongewijzigd, hij behoudt gewoon de vertrouwde 61 kW (83 pk) elektromotor. De prestaties van deze kleine stadsauto (van 0 tot 100 km/uur in 11,9 seconden en een top van 130 km/uur) zijn heel redelijk in dit segment.

De actieradius, die niet echt concurrerend was, wordt groter dankzij de toepassing van een accu met grotere capaciteit. Deze neemt toe van 18,7 tot 32,3 kWh. Daarmee zal de actieradius volgens de WLTP-norm ongeveer 260 kilometer bedragen. Dat is 100 kilometer meer dan voorheen. Bovendien werd de actieradius van het huidige model nog opgegeven volgens de verouderde, redelijk flatteuze NEDC-norm.

Het verbruik van de vernieuwde elektrische VW Up! bedraagt naar verwachting 12,7 kWh/100 km. Snelladen kan met 40 kW. Hiermee zou de accu in 60 minuten weer tot 80 procent kunnen worden opgeladen. Dat opladen kun je trouwens via de smartphone aansturen met behulp van de “Maps + More” app. Daarmee kun je ook de pre-airconditioning instellen.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.*U kunt deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Terug naar boven