‘Volkswagen deelt elektrische MEB-platform mogelijk met Ford’

De Volkswagen Group gaat mogelijk zijn elektrische MEB-platform delen met Ford. Beide fabrikanten kondigden in juni aan een strategische alliantie te onderzoeken. Frank Witter, financieel directeur van Volkswagen, heeft nu gezegd dat het uitwisselen van elektrische techniek daar ook deel van zou kunnen uitmaken.

Momenteel is Volkswagen echter vooral bezig met de voorbereidingen voor zijn elektrische I.D. Family, aldus Witter tegenover Automotive News Europe. Die gaat in november volgend jaar in productie in het Duitse Zwickau. Het eerste model dat in 2020 op de markt komt, is de I.D. Neo, een volledig elektrische hatchback in Golf-formaat. Daarna volgen de I.D. Crozz (een crossover) en de I.D. Buzz (een soort futuristische Transporter T1). Allemaal staan ze op het MEB-platform, wat de basis zal vormen voor alle zevenentwintig volledig elektrische modellen die de komende jaren door Audi, Seat, Skoda en Volkswagen worden geïntroduceerd.

Autonoom rijden

Volgens Witter is Volkswagen in gesprek met meerdere partijen over samenwerkingen op elektrische en autonoom gebied. “Het is geen geheim dat het ontwikkelen van dat soort nieuwe techniek heel erg duur is”, aldus de Duitser. “Op het gebied van autonoom rijden zijn een aantal partijen al heel ver, zoals Waymo in de Verenigde Staten. We denken er dus natuurlijk aan hoe we die voorsprong kunnen verkleinen. Of, als dat niet haalbaar is, hoe we onze eigen activiteiten op dat gebied kunnen versterken. Maar goed, daar is nog geen definitieve beslissing over gemaakt.”

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.*U kunt deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Terug naar boven