Volkswagen bouwt grootste EV-fabriek van Europa in Zwickau

Volkswagen investeert 1,2 miljard euro in wat de grootste fabriek voor elektrische auto’s in Europa moet worden. Een bestaande productiefaciliteit in Zwickau wordt omgebouwd en zal in de nabije toekomst tot wel 330.000 stekkervoertuigen per jaar kunnen produceren.

Dat begint in november 2019 met de I.D. Die volledig elektrische Golf-achtige hatchback komt in 2020 op de markt voor zo’n 23.000 euro. Tegen 2021 zal de fabriek in Zwickau al zes elektrische modellen maken: de I.D., de I.D. Crozz (een compacte cross-over), waarschijnlijk de I.D. Aero (een sedan en station), een Seat en twee Audi’s.

Miljoen auto’s per jaar

Volkswagen zet enorm hoog in met zijn elektroplannen. Vandaag wordt er een plan goedgekeurd door de ondernemingsraad om nog eens miljarden in de productie van EV’s te steken. In 2025 wil Volkswagen de capaciteit hebben om 1 miljoen elektrische auto’s per jaar te maken.

Nog twee fabrieken

Afgelopen woensdag kondigde het concern aan dat Zwickau niet de enige Europese EV-fabriek wordt, maar dat er twee bijkomen: Hannover (waar vanaf 2022 de I.D. Buzz gebouwd gaat worden) en Emden (waar de productie van een nog onbekend model eveneens in 2022 van start gaat). In China gaan twee fabrieken EV’s produceren.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.*U kunt deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Terug naar boven