donderdag, 7 juli, 2022
Meer...
  Homee-NieuwsVolkswagen begint met serieproductie ID.4

  Volkswagen begint met serieproductie ID.4

  Volkswagen investeerde miljarden in de fabriek in Zwickau, om daar de elektrische auto’s uit de ID-familie te kunnen bouwen. Afgelopen najaar was de ID.3 het eerste model dat VW daar in serie ging produceren. Vlak voordat VW de eerste eenheden van de ID.3 aflevert, start ook de productie van de ID.4.

  Deze ID.4 komt in grote lijnen overeen met de ID.3, maar is een SUV. Hij is dus een maatje hoger. Ook de ID.4, die dus de eerste volledig elektrische SUV van Volkswagen is, zal in eerste instantie van de assemblagelijn in de fabriek in Zwickau rollen.

  Nog niet eens officieel gepresenteerd

  Opvallend is dat de VW ID.4 al in productie gaat terwijl we nog moeten wachten op de officiële presentatie. Er zijn tot nu toe alleen renders en foto’s van gecamoufleerde voertuigen te zien. Eind september zal Volkswagen de productieversie van het ID.4 officieel presenteren. De marktintroductie van de compacte elektrische SUV volgt later dit jaar.

  Volkswagen ID.4 elektrische SUV

  Eerst achterwielaandrijving, later ook 4×4

  Aanvankelijk bouwt VW de ID.4 alleen met achterwielaandrijving. Later komt er ook een versie met vierwielaandrijving. Dankzij de compacte aandrijflijn van het MEB-platform is er naar eigen zeggen er veel ruimte beschikbaar in het interieur. De bediening van de gedigitaliseerde cockpit gaat grotendeels via aanraakvlakken en intelligente spraakbesturing. Men gaat uit van een actieradius tot 500 kilometer maar VW geeft nog geen verdere details vrij.

  “Wereldauto”

  Volkswagen wil de ID.4 op meerdere continenten verkopen en produceren. Men noemt de ID.4 daarom “een echte wereldauto, die we niet alleen in Europa zullen produceren en verkopen, maar ook in China en de Verenigde Staten”, zei VW’s E-mobility Director Thomas Ulbrich bij de start van de serieproductie van het nieuwe ID-model. De productie van de ID.4 start dit jaar ook in China, en vanaf 2022 wordt deze ook in Noord-Amerika geproduceerd. “De ID.4 is in technisch opzicht uitgerust met de beste toekomstgerichte voorzieningen, heeft een laag zwaartepunt en een superieure rijdynamiek. Bovendien heeft hij een zeer goede acceleratie. Gewoon een heel leuke auto”, zegt Ulbrich.

  Volkswagen ID.4 productie

  Nog meer ID-modellen

  Na ID.3 en ID.4 wil VW nog meer elektrische auto’s in de ID-familie op de markt brengen. Men heeft het over sedans, stationwagens, SUV’s en een minibus. Alle ID-modellen zijn gebaseerd op het modulaire MEB-platform. Dat is exclusief ontworpen voor elektrische voertuigen en viert zijn première met de ID.3. In Duitsland worden de elektrische auto’s van de Volkswagen Groep niet alleen in Zwickau geproduceerd. Men gaat deze ook bouwen in Emden, Hannover, Zuffenhausen en Dresden. De elektrische auto’s die in het buitenland worden geproduceerd, komen uit de fabrieken in Mladá Boleslav, Brussel, Chattanooga, Foshan en Anting.

  Zwickau

  Maar de fabriek in Zwickau speelt wel een sleutelrol in de productie van elektrische auto’s van Volkswagen. Met een investering meer dan een miljard euro is de fabriek volledig worden omgebouwd voor de productie van elektrische auto’s. Het wordt volgens de Volkswagen Groep de grootste en meest efficiënte elektrische autofabriek van Europa. Alle auto’s worden er geheel CO2-neutraal gebouwd. Volgend jaar is het eerste volledig elektrische productiejaar. Dan wil VW in Zwickau op basis van het MEB-platform ongeveer 300.000 elektrische auto’s van het merk VW en de andere merken van de VW Groep bouwen.

  Gerelateerd

  2 REACTIES

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  - Advertisment -

  e-Nieuws

  In Oxford is het laadpark van de allereerste Superhub operationeel

  Het vergde een investering van 41 miljoen pond, maar daarmee heeft Oxford wel "Europa's krachtigste oplaadpunt voor elektrische voertuigen". Als onderdeel van de Energy Superhub opende men een snellaadhub waar 42 voertuigen tegelijk kunnen opladen aan laadzuilen van Pivot Power, Fastned, Tesla Superchargers en Wenea.

  e-Videos