VW ID.3 accu's laden tot 125 kW

Volkswagen ID.3: snelladen met 125 kW, levensduur accu’s minimaal 8 jaar of 160.000 kilometer

Zoals eerder aangekondigd zal Volkswagen nog dit jaar starten met de productie van de ID.3. Deze compacte EV wordt het eerste lid van de ID-familie en heeft een rijbereik tot 550 kilometer. Volkswagen meldt dat de accu’s ook na acht jaar of 160.000 kilometer nog minstens 70 procent van hun bruikbare capaciteit hebben.

Accu’s gaan net zo lang mee als de auto

Volkswagen garandeert dat alle accu’s uit de ID-familie hun maximale capaciteit gedurende lange tijd behouden. Frank Blome, hoofd van het “Center of Excellence” in Salzgitter: “Wij claimen dat de ID-accu’s net zo lang meegaan als de levensduur van de auto.”

Keuze in accupakketten

Ook zal Volkswagen de accupakketten in verschillende groottes aanbieden. Als de koper van een ID minder belang hecht aan een bijzonder groot rijbereik, kan worden volstaan met een batterij met een kleinere capaciteit. Dit verlaagt uiteraard de aanschafprijs van de auto. Wie juist meer lange afstanden rijdt, kiest uiteraard weer voor een grotere batterij. De actieradius van een VW ID kan, afhankelijk van de accu en het voertuigtype, op die manier tussen de 330 en 550 kilometer (volgens WLTP) liggen.

Thuis laden tot 11 kW, snelladen tot 125 kW

Wat tot dusver uniek in dit segment is: de accu’s van de Volkswagen ID zijn geschikt voor een laadvermogen tot 125 kilowatt. Dit verkort de laadstops bij de snelladers aanzienlijk. Ook ontwikkelde Volkswagen een nieuwe serie laadstations. Volgens WV zal ongeveer 50 procent van alle oplaadprocessen thuis en 20 procent op het werk plaatsvinden. De nieuwe serie laders is speciaal ontworpen om aan deze eisen te voldoen. Ze kunnen thuis of bij bedrijven worden geïnstalleerd en werken met laadvermogens tot 11 kW (AC).

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.*U kunt deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Terug naar boven