Volkswagen ID. Roomzz is voorbode van zevenzits elektrische SUV

Alsof de elektrische ID. Family nog niet groot genoeg is, lanceert Volkswagen op de aankomende autoshow van Shanghai (16 – 24 april) het zoveelste lid. De ID. Roomzz is een studiemodel van een zevenzits SUV, waarvan de productieversie in 2021 op de markt komt.

Niet in Europa, maar in China en de Verenigde Staten, waar grote zevenzits SUV’s populairder zijn dan hier. Volkswagen roept vol zelfvertrouwen dat de ID. Roomzz over zelfrijdende systemen op niveau 4 beschikt, wat zou betekenen dat het voertuig in de meeste situaties zonder supervisie van een mens kan rijden. Naar verwachting heeft de productieversie van de Roomzz zo’n systeem niet. Een zo hoge vorm van autonomie wordt pas over ten minste zes jaar verwacht.

Groeiende ID. Family

Met de komst van de Roomzz groeit de ID. Family van Volkswagen naar zes (als we de racewagen ID. R niet meerekenen). Eerder al werden concept cars van de ID., ID. Buzz, ID. Crozz, ID. Vizzion en ID. Buggy getoond. Het eerste productiemodel is de ID., een Golf-achtige hatchback die later dit jaar wordt onthuld. Het topmodel van de reeks heeft een actieradius van 550 kilometer. De instapper zou straks te koop zijn voor een vanafprijs van 30.000 euro.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.*U kunt deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Terug naar boven