Bollinger truck pick-up SUV

Volgende week officiële presentatie Bollinger elektrische SUV’s en pick-ups

De door Bollinger aangekondigde elektrische SUV’s en pick-ups zullen volgende week 28 september officieel worden gepresenteerd. Vanwege de door Bollinger Motors beloofde topprestaties waren deze auto’s aanvankelijk hype maar daarna werd het een beetje stil. Nu gaat de Amerikaanse startup toch de pre-productie voertuigen presenteren.

Uiteraard in Detroit

Bollinger zal zich vooral richten op de Amerikaanse markt. De presentatie bij Amerika’s autostad Detroit is dan natuurlijk een goede zet. Maar we kunnen uiteraard ook online meekijken hoe oprichter Robert Bollinger en zijn team de SUV B1 en de pickup B2 presenteren. In onderstaande video – met daarin een foute datum van de presentatie – is te zien hoe met veel toewijding de laatste hand wordt gelegd aan de prototypes. “Het uitgangspunt van Bollinger Motors is om een truck te bouwen die niemand anders zou bouwen”, legt Robert Bollinger uit in een interview met Car and Driver. “We willen uniek en de beste zijn.”

In de afgelopen maanden zijn er serieuze concurrenten van Bollinger Motors in het nieuws geweest, zoals de elektrische versie van de populaire Ford F-150 pick-up en natuurlijk ook Rivian. Ook marktleider Tesla werkt aan een elektrische pick-up maar Bollinger Motors heeft nog steeds het volste vertrouwen in haar producten. De B1 en B2 bieden “ongeëvenaarde off-road capaciteiten en ongeëvenaarde opslagmogelijkheden” – “ze hebben geen concurrenten”, aldus Robert Bollinger.

Echte terreinauto

Met de B1 en B2 richt Bollinger zich op een doelgroep die niet in de eerste plaats een wegauto wil die geschikt is voor terreinrijden, maar een echte terreinauto. Beide lijken op de klassieke Land Rovers en bieden plaats voor vier personen. Ze hebben een aluminium carrosserie en vierwielaandrijving. Met een vermogen van 614 pk is mogelijk om binnen vijf seconden van 0 tot 100 km/uur te accelereren. De topsnelheid bedraagt ongeveer 160 km/uur. Het grote 120 kWh accupakket zorgt voor een actieradius van bijna 320 kilometer bedragen in overeenstemming met de relatief realistische EPA-norm.

Meer dan 30.000 reserveringen, maar….

Er zijn volgens Bollinger al 32.000 reserveringen voor de elektrische voertuigen binnengekomen. De vraag is alleen in hoeverre dat realistisch is. In tegenstelling tot de meeste andere automerken hoef je bij het reservereren van een Bollinger namelijk geen reserveringskosten te betalen.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.*U kunt deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Terug naar boven