Volgende generatie Porsche Macan alleen nog volledig elektrisch

Porsche durft risico’s te nemen. Het Duitse sportwagenmerk heeft besloten dat de volgende generatie Macan alleen als volledig elektrische SUV op de markt komt. De productie ervan gaat na 2020 van start. Eerst komen de Taycan en Taycan Cross Turismo.

Er is uiteraard nog weinig over de volgende Macan bekend. Hij wordt in Leipzig gebouwd en krijgt de beschikking over dezelfde 800 volt-technologie als de Taycan, die eveneens op het nieuwe, samen met Audi ontwikkelde PPE-platform wordt gebouwd (Premium Platform Electric). De beslissing om de tweede generatie Macan alleen als EV aan te bieden, is buitengewoon wonderlijk. De SUV is het meest populaire model van Porsche. Never change a winning team, zou je zeggen, maar Porsche gooit het roer radicaal om.

Pioniersrol voor Porsche

“Elektrische mobiliteit en Porsche gaan hand in hand”, zegt Porsche-topman Oliver Blume zonder enig spoor van ironie. “Niet alleen vanwege de efficiënte benadering, maar vooral vanwege het sportieve karakter. Tot 2022 investeren we meer dan 6 miljard euro in elektrische mobiliteit. En in 2025 heeft 50 procent van alle nieuwe Porsche-modellen elektrische aandrijving. […] Ons doel is om op technologisch gebied een pioniersrol te bekleden. Daarom blijven we het bedrijf consequent afstemmen op de mobiliteit van de toekomst.”

Taycan-productie

Maar goed, misschien is het wel een gouden zet van Porsche om de Macan als EV neer te zetten. De interesse in de Taycan is immers overweldigend. Porsche bevestigde een tijdje geleden dat de productie van die elektrische Panamera-tegenhanger omhoog gaat van 20.000 naar 40.000 auto’s per jaar. Daarmee zou de Taycan gelijk een van de populairste Porsche-modellen worden, na de Macan en Cayenne. Er komen twee versies van de Taycan op de markt: een vierdeurs coupé en de Taycan Cross Turismo. Die laatste is gebaseerd op het gelijknamige studiemodel en is een soort elektrische Panamera Sport Turismo.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.*U kunt deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Terug naar boven