‘Volgende Jaguar F-Type in 2021 mogelijk volledig elektrisch’

Jaguar denkt erover om een volledig elektrische versie te ontwikkelen van de volgende F-Type. De tweede generatie van de sportwagen moet in 2021 op de markt komen. Hij zou voornamelijk uit aluminium worden opgetrokken om het gewicht van de batterijen te compenseren.

Volgens Jaguar moet de aankomende F-Type net zo’n designstatement worden als de legendarische E-Type was in 1961. Door te kiezen voor een elektrische aandrijflijn krijgt de ontwerpers meer vrijheid om met iets spectaculairs te komen. De batterijen zouden daarbij in de vloer van de auto worden weggewerkt voor een zo laag mogelijk zwaartepunt. Momenteel heeft Jaguar één elektrisch model in zijn programma, de I-Pace. Die wordt aangedreven door twee elektromotoren die samen 400 pk en 696 Nm leveren en heeft een 90 kWh-batterij. De F-Type moet twee sterkere motoren krijgen en een batterij met een grotere capaciteit. Overigens krijgt de F-Type ook gewoon een brandstofaangedreven variant. Die krijgt een 4,4 liter twinturbo V8 van BMW met zo’n 650 pk, aldus het Britse Autocar.

Volledig elektrisch merk

Althans, dat is nog niet helemaal duidelijk. Er zijn namelijk plannen om van Jaguar een volledig elektrisch merk te maken. Moederbedrijf Tata is niet blij met de dalende verkopen van de Britse autobouwer, die vooral modellen met benzine- en dieselmotoren aanbied. Bovendien is de nieuwe I-Pace positief ontvangen. Volgens Jaguar Land Rover is de productie al voor zes maanden uitverkocht. De I-Pace wordt in 2020 gevolgd door een volledig elektrische XJ. Jaguars elektro-ambities spreken uit de deelname aan de Formule E-raceserie en de recente introductie van de E-Type Zero, een klassieke E-Type met een elektrische aandrijflijn.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.*U kunt deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Terug naar boven