Nieuwe elektrische Mini cross-over

Volgende elektrische Mini wordt waarschijnlijk een vijfdeurs cross-over

De opvolger van de Mini Cooper SE wordt een vijfdeurs elektrische cross-over SUV. Dit beweert het Engelse magazine Autocar. Volgens hun informatie krijgt die nieuwe elektrische Mini ook een kobaltvrije accu.

Voorlopig dus geen kleinere Mini

Op dit moment ontwikkelt Mini ook al een elektrische cross-over, als onderdeel van een Chinese joint venture. Hierbij gebruikt men BMW’s nieuwste modulaire platform. Deze Mini is bedoeld om het merk in nieuwe markten te introduceren. Met deze ontwikkeling neemt Mini in eerste instantie afstand van een kleiner model. Daarvan werd het concept al lang geleden gepresenteerd. Maar die elektrische Mini Rocketman komt er voorlopig niet.

Cross-over

Men vermoedt dat de nieuwe elektrische Mini cross-over bij Spotlight Automotive wordt gebouwd. Dat is een nieuw opgerichte joint venture van BMW en Great Wall Motors. De elektrische cross-over zal dus in China worden geproduceerd en krijgt dezelfde afmetingen als de BMW X1. De elektrische cross-over wordt op een nieuw, gezamenlijk ontwikkeld platform gebouwd. Men zegt dat hij een kobaltvrij accupakket krijgt van SVolt. Dat is een voormalige divisie van Great Wall Motors die in 2018 als onafhankelijk bedrijf werd opgericht.

Paceman? En nog een SUV?

Er zijn ook bronnen die suggereren dat het Chinese elektrische model, dat de naam Paceman zou kunnen dragen, als basis dient voor de opvolger van de BMW i3. Maar die zou voor zover wij weten helemaal geen opvolger krijgen. Onduidelijkheid alom dus. Bovendien wordt er beweerd dat Mini na de elektrische cross-over in 2024 een nog groter SUV-model lanceert dat de naam Traveller nieuw leven kan inblazen.

Tweede generatie Cooper SE

Om de verwarring compleet te maken schijnt Mini van plan te zijn om een tweede generatie van de MINI Cooper SE op de markt te brengen. Deze krijgt een efficiëntere elektromotor en moderne accutechnologie. Dit moet resulteren in een betere actieradius. Ook krijgt die een snellaadvermogen van 150kW.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.*U kunt deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Terug naar boven