Vitesco Technologies bereidt serieproductie 800 volt-technologie voor

Vitesco Technologies 800 volt-technologie EV's

Tot nu toe was Rimac de enige die deze die over de befaamde 800 volt-technologie voor EV’s in huis had. Het kon niet uitblijven dat andere bedrijven ook een soortgelijke technologie voor EV’s zouden gaan ontwikkelen. Dat blijkt Vitesco Technologies te zijn. Deze Duitse toeleverancier bereidt zelfs de serieproductie voor.

Een half jaar geleden presenteerde Vitesco al een 800-volt omvormer. Het bedrijf meldt nu in een persbericht dat het een behoorlijk vooruitgang in zijn toekomstige 800-volt strategie heeft geboekt. Het bedrijf bereidt zich al voor op de start van de productie van de hoogspanningstechnologie in China.

Ook een platform

Vitesco beschikt niet alleen over de 800 volt-technologie maar heeft ook een compleet bijpassend platform in ontwikkeling, inclusief aandrijflijn. We hebben het hier over het al eerder aangekondigde EMR4-platform. Vitesco zal de onderdelen produceren op een nieuwe lijn in zijn vestiging in Tianjin, aldus het bedrijf. Ook zegt men dat een door Vitesco ontwikkelde stator en de rotor deel uit gaan uitmaken van de elektrische aandrijving van een toonaangevende Chinese fabrikant. Met welke Chinese fabrikant men in zee gaat, is niet bekend gemaakt. Maar afgelopen voorjaar was er nieuws dat men componenten aan Dongfeng levert.

Maar men citeert in het persbericht ook Changsong Yu, hoofd van Electrification Technology, die vertelt dat de overgang naar 800-volt technologie een belangrijk onderdeel is. De technologie biedt sneller opladen, hogere energie-efficiëntie en aantrekkelijke rijeigenschappen. “De Chinese markt is niet alleen op mondiaal niveau van cruciaal belang,” zegt Yu. “Het is ook een zeer concurrerende markt die openstaat voor innovatie en premiumkwaliteit omdat hij beide waardeert.”

De genoemde stator betreft waarschijnlijk de achtlagige ‘hairpin’ stator waar Vitesco eerder melding van maakte. Ook rept men over een ‘moderne siliciumcarbidetechnologie (SiC)’ die de nieuwe motor een hoge efficiëntie moet geven. Ook moet dit de oliegekoelde elektrische aandrijflijn worden.

Portefeuille nog completer

Het EMR4-platform is een doorontwikkeling van het EMR3 platform, waarmee Vitesco al behoorlijk aan de weg timmert. De nieuwe 800-volt technologie is een welkome aanvulling voor de portefeuille aan. Deze omvat namelijk nu alles wat men voor een EV nodig heeft, van componenten tot complete asaandrijvingen – en in verschillende spanningsniveaus.

“Het vervult ons met trots om bij te dragen aan de indrukwekkende groei van onze Chinese klant door het leveren van technologie,” zegt Vitesco manager Thomas Stierle. Dit succes is enerzijds gebaseerd op de ontwikkeling en de produktie in China, maar ook op de wereldwijde positionering van het bedrijf.

Vorig artikelPieter Nota van BMW: ‘Onze dealers blijven bestaan, maar er gaat echt nog veel veranderen’
Volgend artikelFoxconn schort samenwerking op. Is het einde van Byton nabij?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in