zondag, 7 augustus, 2022
Meer...
  Homee-NieuwsVinfast presenteert nieuwe modellen en strategie op CES Las Vegas

  Vinfast presenteert nieuwe modellen en strategie op CES Las Vegas

  De Vietnamese startup VinFast richt zijn pijlen op de rest van de wereld, en met name Europa. Het bedrijf presenteerde vorige week op de Consumer Electronics Show (CES) in Las Vegas zijn nieuwe strategie en liet daar ook drie nieuwe elektrische modellen zien.

  Op de Consumer Electronics Show (CES) debuteerden drie nieuwe modellen van Vinfast. Dat zijn de VF 5 in het A-segment, de VF 6 in het B-segment en de VF 7 in het C-segment. Deze vullen de eerder gepresenteerde SUV’s VF e35 en VF e36 aan. Die SUV’s bevinden zich in het D- en E-segment en krijgen een nieuwe naam: VF 8 en VF 9. De VF 5 is overigens alleen voor Azië bestemd terwijl de VF 6 en VF7 in het compacte segment gepositioneerd worden. Alle vijf modellen zijn volgens Vinfast ontworpen door de Italiaanse ontwerpbureaus Pininfarina en Torino Design.

  Uitsluitend elektrisch

  Het achterwege laten van het achtervoegsel ‘e’ benadrukt volgens VinFast het feit dat men zich volledig op elektrische voertuigen gaat richten. Vinfast zal binnenkort namelijk alleen nog maar elektrische auto’s gaan bouwen. Men gaat de productie van voertuigen met verbrandingsmotoren tegen het einde van het jaar stopzetten. Het assortiment zal in de toekomst bestaan uit elektrische auto’s in maar liefst vijf segmenten. Dat zal ook nodig zijn om de ambities waar te maken. VinFast heeft zich volgens de nieuwe Global Chief Le Thi Thu Thuy tot doel gesteld om een van ‘s werelds toonaangevende fabrikanten van elektrische voertuigen te worden.

  “VinFast voorziet een duurzame toekomst voor mens en planeet door groene, schone en veilige mobiliteit. Dit is een toekomst die is gebouwd op intelligente services, een uitstekende klantervaring en een verantwoordelijkheid voor de planeet en toekomstige generaties. VinFast zet zich in voor innovatief voertuigontwerp, kwaliteit en technologie, samen met een uitstekende klantenservice. We streven zelfs naar hogere doelen – een van de toonaangevende fabrikanten van elektrische voertuigen ter wereld zijn en tegelijkertijd onze klanten inspireren om samen de handen ineen te slaan in de elektrische voertuigrevolutie, om zo een ​​duurzame toekomst voor iedereen te creëren”, zei Le Thi Thu Thuy.

  Prijzen

  De VF 8 en VF 9 zullen verkrijgbaar met een vermogen tot 300 kW en een actieradius van respectievelijk 500 en 550 kilometer. De prijzen beginnen bij € 44.650 voor de VF8, de VF9 gaat minimaal € 58.650 kosten. Daarbij komt nog de huur van de accu, waarbij men twee keuzes biedt. Volgens VinFast moeten de totale maandelijkse kosten in de buurt komen van de brandstofkosten komen. Helaas verschillen die enorm per land dus dat zegt niet bepaald veel. In de accuhuur zitten ook alle kosten voor het onderhoud van de accu. De accu wordt – binnen tien jaar of maximaal 200.000 kilometer -gratis vervangen als de capaciteit onder de 70 procent daalt. In de tweede helft van 2022 worden de definitieve specificaties en prijzen bekendgemaakt.

  VinFast wil ook zo snel mogelijk elektrische auto’s in Europa produceren. Het bedrijf is momenteel op zoek naar een locatie in Duitsland. Wat de verkoop betreft, ligt de nadruk in de regio op directe online verkoop en op merkwinkels voor de fysieke presentatie van het assortiment. De voertuigen worden na voltooiing aan de deur afgeleverd. VinFast-medewerkers zullen ook rechtstreeks naar klanten komen voor onderhoud en reparatie.

  Autonoom

  Op technologisch vlak belooft VinFast met geavanceerde connectiviteitstechnologie en moderne rijhulpsystemen. Volgens de fabrikant zullen de auto’s over een groot aantal slimme functies beschikken waaronder “Smart Home, Mobile Office, In-Car Shopping, In-Car Entertainment en vele andere handige, geavanceerde functies. Deze zorgen voor “een opwindende ervaring voor elke reis en het dagelijks leven”. De Vietnamese autofabrikant wil de VF 8 en VF 9 uitrusten met autonome rijfuncties conform Level 2+ in de Eco- en Plus-varianten. In de premium-uitvoeringen is autonoom rijden op Level 3 en 4 mogelijk.

  Reserveringen

  VinFast opende ook zijn reserveringsprogramma voor de VF 8 en VF 9. Volgens de fabrikant wordt als de eersten ter wereld gebruik gemaakt van blockchaintechnologieën voor het beheer van reserveringen en betalingen, alsmede certificering. Wie een auto bij Vinfast reserveert, krijgt zijn reservering als NFT. In Europa kunnen pre-orders worden geplaats voor een terugbetaalbare € 150. Voor reserveringen die vóór 5 april 2022 worden gemaakt, nemen automatisch deel aan een exclusief lidmaatschapsprogramma: VinFirst – ‘Pioneer’s Gratitude to Pioneers’. Zij ontvangen ook een prijstegoed van € 2500 voor de VF 8 en € 4200 euro voor de VF 9, plus een gratis draagbare oplader en “een gratis luxe vakantie in Vietnam (exclusief vliegtickets)”. Er zal namens de leden ook een boom worden geplant in het Phu Quoc National Forest Protection Project in Vietnam voor het behoud van de bossen.

  Omdat Werner Budding in verband met de wereldwijde coronarestricties zijn bezoek aan de CES af moest zeggen, onderstaand (ter afwisseling) een verslag van Supercar Blondie.

  Gerelateerd

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  - Advertisment -

  e-Nieuws

  Nooit meer een lekke band met de Michelin X Tweel

  Iedere fietser heeft wel eens een lekke band gehad. Dit ongemak behoort nu tot het verleden, want Michelin komt met een nieuw soort band, dat niet lek te krijgen is. Speciaal voor cargobikes, dus ideaal voor een probleemloze pakket- en maaltijdbezorging.

  e-Videos