zondag, 7 augustus, 2022
Meer...
  Homee-NieuwsVinfast levert eerste auto’s af en moet afscheid van CEO Michael Lohscheller...

  Vinfast levert eerste auto’s af en moet afscheid van CEO Michael Lohscheller nemen

  Het zijn hectische tijden voor VinFast. De Vietnamese startup heeft zojuist zijn eerste elektrische auto’s op de thuismarkt afgeleverd en zal volgende week op de CES een aantal nieuwe modellen presenteren. Maar amper vier maanden na zijn indiensttreding heeft ook CEO Michael Lohscheller zijn ontslag genomen.

  Vinfast streeft ambitieuze doelstellingen na. Het bedrijf, onderdeel van de Vingroup met miljardair Pham Nhat Vuong als grootstet aandeelhouder, wil uiteindelijk wereldwijd auto’s gaan verkopen. Volgend jaar zal Vinfast al eerste modellen op de Europese en Noord-Amerikaanse markt lanceren.

  De startup heeft een sterk geautomatiseerde productiefaciliteit opgezet in Hai Phong. Het eerste model dat Vinfast daar bouwt en nu aan de Vietnamese klanten levert, is VF e34, een middelgrote elektrische SUV. Komende maand wil VinFast daar nog eens duizenden eenheden van leveren. De VF e34 is overigens niet het model dat men ook in Europa zal leveren. Hier wil VinFast beginnen met SUV’s in de D- en E-segment in de vorm van de VF e35 en de VF e36.

  Accuhuur

  Met de aflevering van de eerste reeks elektrische auto’s kondigde VinFast ook officieel zijn nieuwe accuverhuurpakket aan voor klanten in Vietnam. Het maandelijkse abonnementsgeld bedraagt het equivalent van 26 euro. Daarmee kunnen klanten tot 500 kilometer per maand rijden. Voor elke extra kilometer wordt 0,04 euro in rekening gebracht. Als de bruikbare capaciteit van de accu onder de 70 procent van de nieuwwaarde komt, zal VinFast deze op eigen kosten vervangen. Voor de eerste 25.000 klanten is de huur van de accu het eerste jaar gratis. De maandelijkse tarieven worden jaarlijks aangepast op basis van de huidige elektriciteits- en benzineprijzen.

  Eigen oplaaddienst

  Net als bijvoorbeeld Geely en NIO beseft Vinvast dat als je écht de concurrentie met merken als Tesla aan wilt gaan, je ook een eigen oplaaddienst moet hebben. En ook die is er inmiddels. En met interessante tarieven. Klanten betalen bij openbare VinFast-laadstations omgerekend ongeveer € 0,10/kWh. Zodra de auto volledig opgeladen is, komt er een toeslag van € 0,04/min. Vinfast brengt de kosten van het opladen samen met de huur van de accu in rekening. Het is nog niet bekend of VinFast een soortgelijke oplaaddienst ook in Duitsland zal aanbieden.

  Vertrek Lohscheller

  Michael Lohscheller neemt ontslag bij VinfastTevens werd bekendgemaakt dat CEO Michael Lohscheller zijn ontslag heeft ingediend. Na slechts vier maanden in functie is het Vietnamese-avontuur van voormalig Opel-baas Michael Lohscheller al weer voorbij. De 53-jarige manager zal “om persoonlijke redenen naar Europa terugkeren”, zo maakte het conglomeraat Vingroup bekend. Uit de omgeving van Lohscheller kwamen geluiden dat het contact met de familie erg had geleden onder de door de coronapandemie veroorzaakte omstandigheden. Lohscheller overweegt nu aanbiedingen uit Europa.

  De 47-jarige financieel expert Le Thi Thu Thuy, die haar functie van plaatsvervangend CEO van de hele Vingroup blijft uitoefenen, zal het roer overnemen van Lohscheller, die sinds september leiding gaf aan Vinfast.

  Gerelateerd

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  - Advertisment -

  e-Nieuws

  Nooit meer een lekke band met de Michelin X Tweel

  Iedere fietser heeft wel eens een lekke band gehad. Dit ongemak behoort nu tot het verleden, want Michelin komt met een nieuw soort band, dat niet lek te krijgen is. Speciaal voor cargobikes, dus ideaal voor een probleemloze pakket- en maaltijdbezorging.

  e-Videos