Vinfast kondigt opening van 50 Vinfast Stores in Europa aan

Vinfast VF8 E-SUV

De Vietnamese autofabrikant Vinfast is behoorlijk voortvarend bezig. Waar Chinese startups vaak eerst een enkel model in Europa intro, en gaan daarna pas een dealernetwerk opzetten. VinFast daarentegen kondigt voorafgaand aan de marktintroductie al de opening van meer dan 50 Vinfast Stores aan.

Vinfast Stores in Nederland, Duitsland en Frankrijk

De vestigingen variëren in grootte. Sommige Vinfast Stores zijn alleen een verkooppunt, andere bieden ook servicemogelijkheden. Van die in totaal 50 Vinfast Stores komen er 25 in Duitsland, 20 in Frankrijk en 5 in Nederland. In Nederland zal Vinfast zijn allereerste Vinfast Store in Amsterdam openen. In Duitsland gaat Vinfast eerst van start in Frankfurt, Berlijn, Keulen, Oberhausen en Hamburg terwijl men in Frankrijk vestigingen heeft gepland in onder meer Parijs, Marseille, Nantes, Rennes, Nice, Montpellier, Aix en Provence en Metz.

50 Vinfast Stores in Europa gepland

Vinfast zegt dat het niet alleen de steden maar ook al de exacte locaties van de Vinfast Stores al heeft bepaald. Zoals gezegd: ze zijn voortvarend bezig. Het Vietnamese merk verklaart dat er “locaties zijn geselecteerd om het gemak voor de klant te optimaliseren na een robuust evaluatieproces waarbij rekening werd gehouden met factoren zoals bestaande infrastructuur, locatie en potentiële EV-gemeenschap.”

‘Niet alleen auto’s verkopen’

Le Thi Thu Thuy, vice-voorzitter van Vingroup en CEO van VinFast: “De aankondiging van VinFast Stores op de Franse, Duitse en Nederlandse markt bevestigt de ernst en het engagement van VinFast in Europa. VinFast is er niet alleen om auto’s te verkopen. We zijn hier om verandering te inspireren en omwille van het milieu de overgang naar elektrische voertuigen te versnellen.”

Medio vorige maand gat Vinfast al de nodige specificaties en overige technische details van de eerste 2 modellen – VF8 en VF9 – vrij, alsmede een indicatie van de verkoopprijzen en maandelijkse huurprijzen van de accupakketten. Begin dit jaar presenteerde Vinfast op de CES in Las Vegas nog drie andere elektrische automodellen, die het de komende jaren zal introduceren.

De Vinfast VF8 en VF9 beleven momenteel hun Europees debuut, ze staan op de EVS35 in Oslo, een grote internationale conferentie en tentoonstelling op het gebied van e-mobiliteit.

Vorig artikelCupra: Tavascan komt in 2024, UrbanRebel in 2025
Volgend artikelStartup Olymp Cars wil een hele reeks elektrische voertuigen op de markt brengen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in