Polestar 4 details Precept conceptcar Grand Tourer

Vierde model Polestar is waarschijnlijk gebaseerd op de Precept

Polestar wilde afgelopen voorjaar de Precept presenteren op de Autosalon van Geneve. Deze beurs werd helaas vanwege de coronacrisis geannuleerd. De Zweden hebben nu meer informatie van de Precept vrijgegeven, die waarschijnlijk ook de basis voor het vierde productiemodel van Polestar vormt.

Ambities in overvloed bij Polestar

Als dochter van Volvo, dat op zijn beurt is van het Chinese Geely, wil Polestar heel graag bewijzen dat het niet alleen maar “onder de vleugels van Volvo” auto’s kan ontwikkelen. De Polestar 2 heeft nog wel wat weg van de Volvo XC 40 ReCharge. Bij de volgende modellen wil het ambitieuze Polestar veel meer een eigen lijn volgen. Polestars unieke designfilosofie is stevig verankerd in de merkwaarden: puur, vooruitstrevend en performance. Daar is de Precept een voorproefje van. Ook laat Polestar met deze conceptcar zien hoever het Zweedse bedrijf is op het gebied van duurzame interieurmaterialen en hightech ‘human machine interfaces’.

Polestar Precept design

“De Precept toont waar we naartoe gaan”

Thomas Ingenlath, CEO van Polestar: “Mensen vragen me vaak over de toekomst van Polestar, en natuurlijk laten we onze toekomstige modellen nog even niet zien”, zegt Thomas Ingenlath. “Maar de Precept toont wel waar we naartoe gaan – onze ontwerprichting, onze ambities over duurzaamheid en de geweldige digitale gebruikerservaring die onze toekomstige modellen zullen bieden.” Hoofdontwerper Maximilian Missoni zei in een interview met het Duitse magazine Edison dat de auto bedoeld is als een “bevrijding” – voor het merk en van het moederbedrijf, maar ook van de vele conventies in de traditionele autobouw.

Polestar 4 waarschijnlijk gebaseerd op Precept

Ingenlath vervolgt: “De Precept toont onze toekomst, niet als een mooie droom of iets uit een sciencefictionfilm. Dit is onze realiteit die komen gaat”. Met die uitspraak geeft hij aan dat er een productiemodel komt dat op de Precept is gebaseerd. Edison weet ter melden dat het vierde model van Polestar – dat in 2022 wordt gelanceerd – waarschijnlijk op de Precept is gebaseerd. Ook dat wordt dus een Gran Tourer. Volgens de media krijgt de ongeveer vijf meter lange Polestar 4 waarschijnlijk een 120 kWh accupakket en vierwielaandrijving. Hij wordt in het segment van de Tesla Model S en de goedkopere versies van de Porsche Taycan gepositioneerd.

Polestar 4 Precept Grand Tourer

“Nieuwe esthetiek”

Het ontwerp van het Precept is volgens Polestar “een bewijs van hoe avant-gardistisch design en perfecte proporties een nieuwe esthetiek kunnen creëren voor het elektrische tijdperk”. De uitstraling is geïnspireerd op de focus op duurzaamheid en technologie. Duurzaamheid, digitale technologie en vooruitstrevend design staan voorop bij Polestar. Die waarden komen duidelijk terug in de Precept.

De lange wielbasis van de Precept geeft de auto ondanks de lage daklijn niet alleen voldoende interieurruimte maar laat ook het plaatsen van een groot accupakket toe. Er is geen radiatorrooster maar een SmartZone met elementen voor de hulpsystemen zoals sensoren en een groothoekcamera. Aan de zijden zijn extra SmartZones met sensoren geplaatst en op het glazen dak bevindt zich ook een “Lidar-Pod”. Het luxueuze interieur is afgewerkt met moderne, duurzame materialen. We zien hier ook elementen van het veganistische interieur van de Polestar 2 maar de Precept heeft nog meer gerecyclede onderdelen.

Spraaktechnologie en eye-tracking

Het infotainmentsysteem van de Precept draait op Android OS van Google. Google Maps en een Advanced Driver Assistance System maken het mogelijk om veiliger te manoeuvreren de verkeerssituatie nauwkeuriger te voorspellen. Het systeem kan ook de bestuurder herkennen. Het neemt dan automatisch instellingen en persoonlijke inhoud over. De geavanceerde Google-assistent heeft vooruitstrevende spraaktechnologie. Deze begrijpt zelfs lokale dialecten en individuele uitspraak. Eye-tracking technologier bepaalt aan de hand van de ogen van de bestuurder hoe de informatie wordt weergegeven.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.*U kunt deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Terug naar boven