PluggedIn
Homee-NieuwsVier nieuwe EV’s ingepland bij Lotus: een coupé, twee SUV's én een...

Vier nieuwe EV’s ingepland bij Lotus: een coupé, twee SUV’s én een sportwagen

Sportwagenfabrikant Lotus heeft meer bekendgemaakt over zijn elektrificatieplannen voor de komende vijf jaar. Daarin staat dat er maar liefst vier nieuwe elektrische auto’s op de planning staan. Twee SUV’s, een coupé en een sportwagen. De eerste SUV komt volgend jaar al op de markt.

De Britse sportwagenfabrikant Lotus maakt sinds 2017 deel uit van het Chinese Geely. De designafdeling is door die overname naar China verhuisd. Het zou dus zomaar kunnen dat men daar een beroep doet op de bij Geely aanwezige technologie, zoals de ‘Sustainable Experience Architecture’ voor elektrische voertuigen. Natuurlijk is het de vraag of dat platform mogelijkheden biedt om auto’s te bouwen die qua prestaties kunnen voldoen aan hetgeen men van een echte Lotus verwacht.

Vier nieuwe modellen in vijf jaar

In ieder geval is duidelijk dat er volgend jaar een elektrische SUV komt. Deze komt in het hogere middensegment (E-segment). Het jaar daarop introduceert Lotus een vierdeurs elektrische coupé, eveneens in het hogere middensegment. Twee jaar later, in 2025, komt er een middelgrote elektrische SUV van Lotus. Aansluitend komt ook nog een nieuwe elektrische sportwagen. Die sportwagen zal Lotus waarschijnlijk samen met Alpine ontwikkelen.

Een overzichtje:

  • 2022 – Elektrische SUV in E-segment (codenaam 132)
  • 2023 – Elektrische vierdeurs coupé in E-segment (codenaam 133)
  • 2025 – Elektrische SUV in D-segment (codenaam 134)
  • 2026 – Elektrische sportwagen (codenaam 135)

De nieuwe modellen vormen een uitbreiding van het huidige portfolio. Dat bevat naast de nieuwe, volledig elektrische supersportwagen Evija ook de nieuwe Emira, wat de laatste sportwagen van Lotus met benzinemotor zal zijn. Verder omvat de portfolio van Lotus nog drie modellen met benzinemotor: de Elise, Exige en Evora.

Gerelateerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisment -
PluggedIn

e-Nieuws

e-Videos