Maarten Hachmang - verstoppertje spelen - column

Verstoppertje – Column door Maarten Hachmang

Ik heb twee kinderen in de basisschoolleeftijd. Bij mooi weer lezen ze buiten de Donald Duck en de Tina, maken ze een dam in de beek of spelen ze met de kinderen in de buurt verstoppertje op het schoolplein. Tot het gaat regenen. Dan gaat dat verstoppertje spelen plots volledig digitaal.

Op Whatsapp groepen wordt afgesproken en op allerlei apparaten doet de hele jeugd uit de buurt mee met Fortnite. Fortnite kan je op elk apparaat spelen. De buurjongen speelt op de iPad, m’n dochter confisqueert papa’s Playstation en mijn zoontje speelt op z’n Nintendo Switch.

Vooruitgang

Je kunt je vermommen in het spel. De één is een appel en de andere een wc-rol. Aan de zoeker de taak om verschillende bewegende voorwerpen als spelers te herkennen en te schieten. Er wordt veel gelachen. Aangezien ik een oude gamer ben vind ik dat bijzonder fascinerend. Ik had een jaar of 15 geleden niet kunnen voorzien dat kinderen uit zichzelf cross-platform zouden gaan gamen. Terwijl het eigenlijk zo simpel is. Je doet wat je leuk vind met de nieuwe mogelijkheden die je door de tijd krijgt aangereikt. Dat heet vooruitgang.

Denken in mogelijkheden

Als je op een dag elektrisch rijdt ga je de mogelijkheden ontdekken. En eindig je midden in Slovenië met je gezinnetje in je rijdende eierkoker.  Ik ontmoette in de zomer van 2019 op de camping daar in Slovenië nog een andere avonturier met een Renault Zoe. Helemaal vanuit het Ruhrgebied met zijn vrouw, 3 kinderen, twee tentjes, zonder tolwegen en alles binnendoor. Met een actieradius van 130km was hij zonder elektriciteitskosten op de camping aangekomen.

Doe wat je leuk vindt

Tijd om het serieuze wat vaker los te laten. Doe wat kinderen doen. Ga bewegen. Ontdekken. Gebruik de mogelijkheden die voor je neus liggen. Inspireer en deel je verhalen. Daarna pas nadenken. Dat maakt het leven toch stukken leuker.

 

Foto 1: Maarten Hachmang en Bjorn Rävens, bij Čatež ob Savi, Slovenië.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.*U kunt deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Terug naar boven