Mercede eVito

Vernieuwde Mercedes eVito krijgt aanzienlijk betere actieradius

Mercedes-Benz introduceert behalve de vernieuwde Vito ook de elektrische eVito Tourer. Deze heeft een groter bereik dan de in 2018 geïntroduceerde elektrische Vito Tourer en bestelwagen. In tegenstelling tot de VW ABT eTransporter heeft de Mercedes eVito wél een zeer acceptabele actieradius en ook veel betere prestaties.

Topsnelheid tot 160 km/uur

Aan het uiterlijk van de vernieuwde eVito Tourer kun je niet zien of het een versie met verbrandingsmotor of elektromotor is. De elektrische aandrijflijn drijft de voorwielen aan en bevindt zich voorin, op de plaats van de conventionele verbrandingsmotor. De oplaadaansluiting is in de linker voorbumper geplaatst. De 150 kW elektromotor vormt samen met de transmissie (met vaste verhouding), het koelsysteem en de vermogenselektronica een compacte eenheid. In de standaardconfiguratie haalt de eVito een topsnelheid van 140 km/u worden gehaald, optioneel is ook 160 km/u mogelijk.

Nu met 100 kWh accu voor 421 km bereik

De eVito Tourer is af fabriek uitgerust met een watergekoelde boordlader met een vermogen van 11 kW. Snelladen gaat via de CCS-standaard. Daarmee kan de eVito met 50 kW (optioneel 110 kW) worden geladen. Het 100 kWh accupakket waarmee de eVito voortaan is uitgerust kan met 110 kW snelladen in ongeveer 45 minuten tot 80% worden bijgeladen. De actieradius bedraagt volgens de NEDC-norm 421 kilometer en het stroomverbruik bedraagt volgens Mercedes-Benz 26,2 kWh/100 km. Het bereik is een behoorlijk stuk gegroeid vergeleken met de vorige versie met het 41,4 kWh accupakker. Daarmee had de elektrische Vito een actieradius van slechts 186 kilometer.

Twee lengtes

Door de accu in de bodem te plaatsen is het interieur van de eVito Tourer volgens Mercedes even ruim als met een verbrandingsmotor. De elektrische eVito heeft als personenbus maximaal negen zitplaatsen is verkrijgbaar in twee lengtes. De normale versie is 5,14 meter lang, de extra lange versie komt op 5,37 meter. Het laadvermogen is respectievelijk 999 en 1390 kilogram en de MTM van het voertuig is altijd 3500 kilogram.

Energieregeneratie

De eVito Tourer kan de accu tijdens het rijden ook opladen door de bij het remmen vrijgekomen energie te regenereren. De bestuurder kan de kracht van de energierecuperatie wijzigen via schakelpeddels achter het stuurwiel. Er is ook recuperatieniveau beschikbaar dat de sterkte van de recuperatie aanpast door middel van real-time informatie van de veiligheidsassistenten. Daarnaast is er keuze uit drie rijprogramma’s voor maximaal comfort en een maximale actieradius.

Prijs en levertijd

Mercedes heeft onthuld dat de nieuwe eVito Tourer in de zomer van 2020 komt, maar niet tegen welke prijs. Hij is (en blijft) waarschijnlijk wat duurder dan de VW eTransporter maar het verschil in prestaties en vooral het bereik is dan ook enorm.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.*U kunt deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Terug naar boven