zaterdag, 28 januari, 2023
Meer...
  Homee-NieuwsVerkoop Volkswagen ID.Buzz is begonnen, levering komend najaar

  Verkoop Volkswagen ID.Buzz is begonnen, levering komend najaar

  Heel wat mensen hebben reikhalzend uitgekeken naar de komst van de Volkswagen ID.Buzz, dat leuke elektrische busje dat een authentieke vintage-look combineert met hedendaagse techniek. Goed nieuws: je kunt hem nu reserveren. De levering vindt dan komend najaar plaats.

  Prijzen nu ook bekend

  Een paar dagen geleden was de configurator voor de VW ID.Buzz in Duitsland beschikbaar, en dat is in Nederland nu ook het geval. Daarmee hebben we ook een beter inzicht in de prijzen van de VW ID. Buzz en de ID. Buzz Cargo. Dat wil zeggen, van de personenwagenvariant ID. Buzz Pro zijn voorlopig alleen de introductieversies verkrijgbaar. De VW ID.Buzz 1st is verkrijgbaar vanaf € 69.990 terwijl de ID.Buzz 1st Max een vanafprijs van € 74.590 heeft. Beide prijzen zijn inclusief BTW. De bestelwagenvariant ID.Buzz Cargo heeft een prijskaartje van minimaal € 46.200 exclusief BTW.

  Actieradius en opladen

  Zowel de personen- bestelversie hebben een 77 kWh (effectief) accupakket en een 150 kW elektromotor die de achterwielen aandrijft. Qua prestaties moet je niet al te veel verwachten. De topsnelheid is 145 km/u en het duurt een fractie meer dan 10 seconden om van 0 naar 100 km/u te accelereren.

  De WLTP-actieradius is afhankelijk van de uitvoering – vooral het formaat van de wielen – maar dat verschil is slechts gering. De ‘normale‘ VW ID.Buzz haalt 410-412 kilometer volgens de WLTP-cyclus, de ID.Buzz Cargo komt met 424 kilometer een klein stukje verder.

  Aan de normale AC-laadpunten kun je de VW ID.Buzz opladen met 11 kWh, aan DC-snelladers kan dat met een snelheid van maximaal 170 kW. Volgens Volkswagen kan de accu in ongeveer een half uur worden opgeladen van 5 tot 80 procent.

  Plug&Charge

  Met de nieuwe Plug&Charge-functie moet het snelladen nog makkelijker worden. Zodra de gebruiker de oplaadkabel in de laadpoort steekt, begint een gecodeerde en beveiligde communicatie tussen auto en laadzuil en begint het laadproces na een paar seconden automatisch. De facturering verloopt via het We Charge-contract. Plug & Charge is nog niet bij alle operators van snelladers beschikbaar, maar in ieder geval wel bij bekende namen als Ionity, Aral, BP en E.ON.

  Ruimte

  Natuurlijk is de geboden ruimte een van de belangrijkste aspecten bij zo’n personen- of bestelbusje. Uitwendig is de VW ID. Buzz 4.712 mm lang, 1.985 mm breed en 1.927 mm (Cargo: 1.932 mm) hoog. De wielbasis is 2.989 mm terwijl het rijklare gewicht 2.502 kilo bedraagt. De Cargo is met een rijklaar gewicht van 2.353 kilo een stukje lichter. Beide versies mogen maximaal 3.000 kilo wegen en mogen een geremde aanhanger van maximaal 1.000 kilo trekken. De bagageruimte van de personenversie heeft een inhoud van 1.121 liter. Als de achterbank wordt neergeklapt en de volledige bergruimte wordt benut is er een volume van 2205 liter beschikbaar. De Cargo biedt nog wat meer ruimte, die heeft een laadvolume van maximaal 3.900 liter. Aan ruimte ontbreekt het dus niet in de VW ID.Buzz. Het maximale laadvermogen kan echter wel een belemmering zijn. Hier merken we dat de grenzen van het MEB-platform worden bereikt.

  Assistentiesystemen

  De standaarduitrusting van de ID. Buzz omvat volgens Volkswagen “een breed scala aan state-of-the-art assistentiesystemen”. Zo omvat “Car2X” een afslagassistent, een noodremassistent, een proactief beschermingssysteem voor inzittenden en een waarschuwingssysteem voor het onbedoeld verlaten van de rijstrook. Ook waarschuwt het de bestuurder bijvoorbeeld voor plaatselijke gevaren zoals het opdwarrelen van stof achter een bocht.  Het standaardassistentiepakket van de Cargo is wat minder omvangrijk, al bevat het wel een noodremassistent en parkeerhulp.

  Interieur

  Het interieur van de ID. Buzz bevat uiteraard een keur aan digitale instrumenten waaronder het Ready 2 Discover infotainmentsysteem met een 10 inch aanraakscherm. Smartphone apps kun je daarop tevoorschijn met App-Connect en App-Connect Wireless waarmee de auto Apple CarPlay of Android Auto connectiviteit heeft. Op het dashboard zijn twee USB-C poorten, een derde is in het passagiersportier weggewerkt. Die zul je amper gebruiken want de ID. Buzz is af fabriek voorzien van een inductieve oplaadfunctie voor de smartphone. De Air Care Climatronic heeft een 2-zone-temperatuurregeling en actief koolstoffilter en werkt ook bij stilstand.

  Voor de exacte uitrustingsdetails verwijzen we je naar de desbetreffende configurator.

  Gerelateerd

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  - Advertisment -

  e-Nieuws

  Slim elektrisch rijden doe je met de Smart #1

  Smart is bezig met een nieuwe, opwindende fase in zijn bestaan. Waar de eerste en huidige modellen van Smart vooral compacte, praktische stadsautootjes waren, ontwikkelde eigenaar Daimler samen met het grote Chinese Geely-concern de geheel nieuwe Smart #1. Een compacte, elektrische SUV die het merk op een ander niveau brengt.

  e-Videos