Verkoop Fiat E-Ducato is gestart, levering nog deze maand

Fiat E-Ducato

Het gaat hard met de elektrische bestelwagens. PSA introduceert de ene na de andere. Fiat start de verkoop van de elektrische E-Ducato, een interessant alternatief naast voor het goederenvervoer over de ‘first and last mile’. Want daar komt de nieuwe elektrische Fiat E-Ducato het best tot zijn recht.

Voor de ‘first and last mile’

Daarom gaat Fiat bij de actieradius uit van de WLTP City Cycle. Het heeft op dit moment nog niet zoveel zin om een elektrische bestelwagen in te zetten voor lange ritten op de snelweg. De hoge luchtweerstand drukt het bereik dan te veel. Er moet dan vaker geladen worden, en al die extra laadpauzes zijn lastig voor de inzetbaarheid en planning. Bovendien stijgen dan de TCO, wat zo’n elektrische bestelauto minder aantrekkelijk maakt voor vervoerders en wagenparkbeheerders. Op dit moment komt een elektrische bestelwagen zoals de Fiat E-Ducato het best tot zijn recht in een stedelijke omgeving.

Actieradius

Kopers kunnen bij de Fiat E-Ducato kiezen uit twee accupakketten. Met het kleinste accupakket van 47 kWh bedraagt de actieradius 235 kilometer. Dat lijkt weinig, maar besef dat veel bezorgers in de grote steden zijn die op een dag amper 100 kilometer rijden. Wie die 235 kilometer niet genoeg vindt, kan ook een E-Ducato met een (€ 17.500 duurder) 79 kWh accupakket kiezen, goed voor een actieradius van 370 kilometer. Die actieradius is in beide gevallen volgens de WLTP-stadscyclus (WLTP City Cycle). Ongeacht welk accupakket je kiest, de elektrische Ducato beschikt over een 90 kW elektromotor met een maximum koppel van 280 Nm. Fiat begrenst, om de accu’s te sparen, de maximumsnelheid op 100 km/u . Dat zal door een groot aantal chauffeurs niet in dank worden afgenomen, in ons land maakt dat begrenzen gelukkig niet zo veel uit.

Volop keus

Volgens Fiat Professional kunnen klanten kiezen uit dezelfde configuratiemogelijkheden als voor de versie met dieselmotor. Fiat biedt de E-Ducato in versies van 3,5 ton en 4,25 ton, het maximaal nuttige laadvermogen bedraagt 1910 kilo. Verder gaat Fiat er prat op dat de E-Ducato het grootste laadvolume in zijn klasse heeft. Fiat heeft de orderboeken voor de E-Ducato geopend, het eerste elektrische voertuig van Fiat Professional, nu geopend. De prijzen beginnen bij ruim 60 mille. Kopers hoeven niet lang op hun auto te wachten, de eerste eenheden worden aan het eind van deze maand afgeleverd.

Configuraties

Als je met de elektrische Ducato veel op de snelweg gaat rijden, zal de luchtweerstand de actieradius flink verminderen. Maar wie de Fiat E-Ducato voor distributie in de stedelijke gebieden gebruikt, zal moeiteloos de hele dag op één acculading kunnen rijden. Want juist in de stedelijke omgevingen kan men de mogelijkheden van elektrische aandrijvingen optimaal benutten.

Laadmogelijkheden

Fiat levert de E-Ducato met het 47 kWh accupakket met een 6,7 kW-lader. De E-Ducato met de grotere 79 kWh accu heeft een 11 kW-lader. Er staat ook een (optionele?) 22 kW lader in de planning. Het DC-laadvermogen is niet opgegeven. Eerder was er sprake van 50 kW wat gezien de accucapaciteit niet echt toereikend zou zijn.

Total Cost of Ownership

Volgens Fiat is de TCO (Total Cost of Ownership) van de E-Ducato gelijk aan die van een Fiat Ducato met verbrandingsmotor. De aanschafprijs (vanaf zo’n 52 mille ex BTW/BPM) is weliswaar hoger maar dat maken de lagere bedrijfskosten weer goed. De onderhoudskosten van de E-Ducato zijn naar eigen zeggen ruim 40% lager dan die van een bedrijfsvoertuig van vergelijkbare grootte met dieselmotor. Over 150.000 kilometer gerekend zou het gebruik van de E-Ducato een reële besparing op de energie/brandstofkosten van ongeveer 15.000 euro opleveren ten opzichte van een vergelijkbare dieselversie.

Garantie

Ook de levensduur van de accu is van groot belang voor vervoerders. Bestelauto’s maken nogal wat kilometers. Een kapotte accu is een forse investering die de TCO drastisch zou verhogen. Daarom geeft Fiat Professional op het 47 kWh accupakket een garantie van 8 jaar of 160.000 kilometer, afhankelijk van wat het eerst wordt bereikt. De garantie op het 79 kWh pakket is nog wat uitgebreider, die omvat een termijn van 10 jaar of 220.000 km. Tijdens de lanceringscampagne van de E-Ducato levert Fiat Professional de E-Ducato met 5 jaar gratis onderhoud en 5 jaar algemene garantie.

Nog meer elektrische bedrijfswagens

Fiat is via de fusie van FCA en Groupe PSA onderdeel van Stellantis geworden. Daardoor kan Fiat ook over de technologie van Peugeot, Citroën en Opel beschikken. Dat komt goed uit, de divisie bedrijfsvoertuigen van Fiat wil namelijk een groot offensief op het gebied van elektrische bestelwagens starten. De Ducato zal dus absoluut niet de enige elektrische bestelauto van Fiat blijven. Sterker nog, het is de eerste in een lange lijst van andere elektrische bedrijfswagens. Het zal ons trouwens benieuwen of Fiat de PSA-aandrijflijn uiteindelijk ook voor de E-Ducato gaat inzetten, of dat het blijft voortbouwen op dit platform.

Vorig artikelAudi en Porsche ontwikkelen inderdaad nieuw elektrisch platform
Volgend artikelVolkswagen maakt ID. modellen geschikt voor ‘over-the-air’ updates

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in