Velocifero onthult zijn nieuwe elektrische 2023-modellen

Velocifero 2023-modellen

Het Italiaans-Chinese merk Velocifero zal zijn gamma tweewielers in 2023 uitbreiden met vijf verschillende modellen. Het betreft zowel nieuwe elektrische motorfietsen als scooters. Ook nu zien we bij Velocifero weer een aantal ontwerpen die je op zijn minst opmerkelijk kunt noemen.

Tartarini

Voor wie niet bekend is met die Italiaans-Chinese merk: de roots komen uit de motorsport. De ontwerper van de meeste voertuigen van Velocifero is de Italiaanse designer Alessandro Tartarini.
Hij komt uit een familie met een lange traditie in de motorfietsindustrie. Zijn grootvader Egisto was een officiële coureur voor Moto Guzzi in het begin van de vorige eeuw. Ook zijn vader Leopoldo was ook coureur. Hij reed voor Ducati en Benelli en hij was een van de sterren in de motorraces van de jaren 50. Leopoldo richtte na zijn loopbaan als coureur Italjet Company, een bedrijf dat toonaangevend was op het gebied van design voor de motorfietsindustrie. Alessandro Tartarini schreef op zijn beurt geschiedenis met zijn elektrische MAD scooter.

Maar Velocifero laat zijn motorfietsen ook wel ontwerpen door Renzo Nieri, de man achter de originele Italjet Dragster, waarvan onlangs bekend werd dat er in de nabije toekomst een elektrische versie van komt.

Noviteiten 2023

Nu weer terug naar de noviteiten die Velocifero dit jaar aan het productengamma toe wil voegen. Een daarvan heeft een verbrandingsmotor. Wij vermelden hier dus alleen de vier volledig elektrische tweewielers. Dit zijn twee motorfietsen en twee scooters. Voor de goede orde: ook voor die scooters heb je een rijbewijs A nodig.

Velocifero Race X

Velocifero Race X

De eerste van de nieuwe machines van Velocifero is de Race X, een zogenaamde ‘naked bike’. Deze Race X heeft een 5 kW elektromotor met een maximum koppel van 220 Nm. De 72 V accu heeft een capaciteit van 4,32 kWh waarmee de 126 kilo wegende Race X een actieradius van 115 kilometer haalt. Het volledig opladen van de accu duurt vier uur.

Velocifero Beach Mad Sport

Velocifero Beach Mad Sport

De nieuwe Beach Mad Sport is een elektrische sportmotorfiets. De Velocifero Beach Mad Sport heeft een vermogen van 3 kW en een maximum koppel van 150 Nm. Daarmee haalt hij een topsnelheid van 80 km/u. Hij wordt uitgerust met een accu met een capaciteit van 2,08 kWh. De 90 kilo wegende Beach Mad Sport zou daarmee een actieradius van 70 kilometer hebben. Ook bij deze machine is de accu in vier uur opgeladen.

Velocifero Tennis Electric

Velocifero Tennis Electric

Een van de twee scooters die Velocifero dit jaar lanceert is de Tennis Electric. De naam zegt het al: dit is de geëlektrificeerde versie van de eerder gelanceerde Tennis scooter. Ook deze scooter haalt dankzij de 3 kW elektromotor een topsnelheid van 85 km/u. De actieradius van de 70 kilo wegende Tennis Electric bedraagt 70 kilometer. Het opladen van de 2,4 kWh accu duurt vier uur.

Velocifero Speedify Oliver

Velocifero Speedify Oliver

Wie op zoek is naar een scooter met een bijzonder design kan bijna niet om de Velocifero Oliver heen. Dat is niet zo gek, deze machine is namelijk bedoeld voor de ‘last mile’. De functionaliteit straalt er vanaf. Het hoekige, minimalistische design doet ook een beetje denken aan een voertuigje dat met Lego of Fisher Technik is gemaakt. Maar het design moet hier onderschikt zijn aan de functionaliteit. De 2,88 kWh accu geeft de Velocifero Speedifer Oliver een actieradius van 85 kilometer. Dankzij de krachtige elektromotor (3 kW – 175 Nm) haalt de relatief zware Speedifer Oliver (102 kg) een topsnelheid van 85km/h. De accu heeft een laadtijd van vijf uur.

Vorig artikelMet de X zet Zeekr veel meer dan alleen een kruisje
Volgend artikelNieuwe Mercedes-Benz eSprinter krijgt actieradius tot 400 kilometer

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in