Hyundai Ioniq 5

Veel belangstelling voor de Hyundai Ioniq 5

De Ioniq 5, die Hyundai vorige week onthulde, blijkt bijzonder goed aan te slaan. De gelimiteerde ‘Project 45’-editie van de Ioniq 5 was binnen 24 uur na het openen van de reserveringen al bijna drie keer overtekend. Er was ook veel belangstelling voor de normale versie van de Hyundai Ioniq 5.

Er werden meer dan 236.000 blijken van belangstelling ontvangen voor de Ioniq 5 in zijn “standaard”-versie. Het eerste model van het nieuwe submerk Ioniq heeft na amper vier dagen al het hoogste aantal Europese klantenaanvragen van alle nieuwe auto’s die het merk lanceert.

Uitzonderlijk grote belangstelling

Andreas-Christoph Hofmann, Vice President Marketing & Product bij Hyundai Motor Europe: “De uitzonderlijk grote belangstelling voor de Ioniq 5 onderstreept de kracht van Hyundai op het gebied van emissievrije mobiliteit. Met zijn ultrasnelle laadvermogen, grote actieradius en aanpasbaar interieur zet de Ioniq 5 de norm in zijn klasse. Deze eigenschappen zijn aantrekkelijk gebleken voor een aanzienlijk aantal Europese klanten.”

Project 45

De Hyundai Ioniq 5 in de ‘Project 45’-versie wordt in een beperkte oplage gemaakt. Deze versie heeft het grootste (72,6 kWh) accupakket en vierwielaandrijving. Verder heeft deze speciale uitvoering ook voorstoelen met relaxfunctie, een elektrisch verschuifbare achterbank, een zonnedak en lichtmetalen 20-inchwielen.

Andere Ioniq 5 uitvoeringen

Aansluitend zal Hyundai alle vier de aandrijvingsopties aan gaan bieden. Hyundai biedt de Ioniq 5 dan aan met twee accuformaten. Deze zijn steeds leverbaar met achterwielaandrijving en vierwielaandrijving.  Met het grootste van de twee accupakketten (met een capaciteit van 72,6 kWh) zou de achterwielaangedreven variant van de Ioniq 5 een actieradius tot 500 km moeten halen. Het kleinere accupakket (58 kWh) zou goed moeten zijn voor ongeveer 400 km. De officiële WLTP-waarden worden na de homologatie bekendgemaakt.

De prijzen voor de normale uitvoeringen zijn helaas nog niet bekend. Het is nog steeds de bedoeling dat de productie in het eerste kwartaal van 2021 in Zuid-Korea van start gaat.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.*U kunt deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Terug naar boven