VDL gaat waterstoftrucks bouwen met brandstofcellen van Toyota

VDL bouwt Toyota waterstoftrucks om

Toyota is uiteraard een groot voorstanders van zijn eigen waterstoftechnologie. Om zijn eigen trucks emissievrij te maken, gaat het Japanse autoconcern samenwerken met het Nederlandse VDL. Dit partnership heeft als doel om trucks met een nul-emissie te ontwikkelen, die gebruikmaken van brandstofcellen op waterstof.

Samenwerking

Toyota is al jaren bezig met het ontwikkelen van waterstofauto’s en -technologie. Nu wil Toyota ook zijn eigen logistiek verduurzamen door te kiezen voor de zero-emissie technologie. Daarom hebben ze besloten om samen te werken met VDL, dat bekend staat als een innovatief bedrijf in duurzame mobiliteit.

De samenwerking tussen beide bedrijven zal starten met het ombouwen van bestaande trucks naar trucks die rijden op waterstof. Deze vrachtwagens zullen worden gebruikt voor het transport tussen de verschillende Europese vestigingen van Toyota. De nieuwe trucks zullen worden uitgerust met brandstofcellen van Toyota, die al succesvol zijn gebleken bij de ontwikkeling van personenauto’s zoals de Mirai.

VDL bouwt Toyota waterstoftrucks om

VLD verzorgt ombouw en productie

VDL is verantwoordelijk voor de ombouw en productie van deze vrachtwagens tot waterstoftrucks. Het Nederlandse bedrijf heeft ruime ervaring in elektrische mobiliteit en heeft zich reeds bewezen als betrouwbare partner voor diverse grote automerken.

Volgens Mark Lohmeijer, Managing Director bij VDL Containersystemen, past deze samenwerking perfect bij de doelstellingen van VDL: “Wij hebben ons als doel gesteld om bij te dragen aan een betere wereld voor toekomstige generaties. Deze samenwerking met Toyota is daar een uitstekend voorbeeld van. Wij zetten onze kennis en ervaring in om de transitie naar zero-emissie transport te versnellen.”

De vrachtwagens worden momenteel ontwikkeld en getest op verschillende locaties in Europa. Naar verwachting zullen de eerste waterstoftrucks eind 2021 klaar zijn voor gebruik.

Streven naar klimaatneutraliteit

Toyota heeft als doel om in 2050 nagenoeg geen CO2 meer uit te stoten. Het concern wil daarom al zijn activiteiten verduurzamen. Het gebruik van waterstoftechnologie past hierbij perfect in de strategie van het bedrijf. De brandstofcellen op waterstof zijn behoorlijk efficiënt en hebben, in tegenstelling tot volledig elektrische voertuigen, geen lange oplaadtijden nodig.

Vorig artikelAiways U5 | Azur Blue | 63 kWh | Showroom uitvoering | 26.088 km | 07-2020 | 8% bijtelling
Volgend artikelLucid Motors stelt productiedoelen Lucid Air naar beneden bij

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in