VARO stapt in eMobility-oplossingen door aankoop aandelen in E-Flux

E-Flux VARO aandelen overname

Vandaag maakt E-Flux bekend dat VARO Energy (VARO); een toonaangevend energiebedrijf dat actief is in Europa,  een overeenkomst heeft gesloten voor de overname van 49,5% van de aandelen in E-Flux. Met deze investering stapt VARO in de markt van oplossingen voor elektrische voertuigen, waarmee het bedrijf verder uiting geeft aan de wens duurzame energie toegankelijk en betaalbaar te maken om mensen, samenlevingen en de wereld in beweging te houden.

Het E-Flux-platform biedt belangrijke eMobilitydiensten door EV-rijders te verbinden met een uitgebreide EV-oplaadinfrastructuur. Het platform vervult een centrale rol in het EV-laadecosysteem en fungeert als een spinnenweb om het continu opladen van EV’s mogelijk te maken.

Deze uitbreiding van het portfolio van VARO is essentieel om te kunnen blijven voldoen aan de veranderende behoeften van klanten. Samen werken wij aan het realiseren van de ambitie om leiders te zijn in het leveren van co2-arme energieoplossingen om de energietransitie te versnellen.

“Een sterk EV-aanbod is belangrijk voor onze klanten wanneer ze overstappen op nieuwe energieoplossingen”, aldus Julian Stoll, interim CEO van VARO. “Voor VARO betekent eMobility een belangrijke stap voorwaarts om de elektrificatie van het Europese wagenpark te ondersteunen en zo de overgang te versnellen. Deze investering slaat ook een brug tussen fossiele en hernieuwbare energiebronnen, wat cruciaal is om VARO’s klanten van vandaag en morgen nog beter te kunnen bedienen.“

CEO van E-Flux, Vincent van Vaalen licht toe: “Sinds de begindagen van eMobility biedt E-Flux een softwareplatform om haar klanten van dienst te zijn door EV-laders te koppelen aan laadtransacties en heeft daarmee haar klanten in staat gesteld hun e-fleet en de bijbehorende kosten efficiënt, betrouwbaar en eenvoudig te beheren. We zijn verheugd dat we met VARO als partner onze duurzame en betrouwbare oplossingen voor onze gewaardeerde klanten verder kunnen ontwikkelen.”

Over E-Flux

E-Flux is een technologiebedrijf dat infrastructuur bouwt voor eMobility. Vanaf de oprichting in 2017 is E-Flux uitgegroeid tot een van de toonaangevende platforms in de eMobility markt.

In de afgelopen jaren heeft E-Flux een groot partnernetwerk laten groeien dat bestaat uit installatiebedrijven, fabrikanten van EV-laders en distributeurs. E-Flux richt zich puur op het ontwikkelen van een hoogwaardig EV-platform en biedt diensten aan om een betrouwbare laadoplossing te garanderen. Door de krachten te bundelen met partners bieden zij een toonaangevende oplossing voor bedrijven van elke grootte.

Voor meer informatie over E-Flux kunt u terecht op www.e-flux.nl.

E-Flux VARO aandelen overname

Over VARO Energy

VARO Energy (VARO) is een energiebedrijf dat actief is in de volledige logistieke brandstofketen met raffinage-, opslag-, meng-, distributie-, verkoop- en marketingactiva. Het levert veilig hoogwaardige brandstoffen uit fossiele en hernieuwbare bronnen aan zijn nationale en internationale zakelijke klanten en eindgebruikers.

Het doel van VARO is om duurzame energie toegankelijk en betaalbaar te maken zodat mensen, samenlevingen en de wereld in beweging blijven. VARO bezit een belang van 51% in SilviCarbon, een wereldleider in op de natuur gebaseerde kooldioxideverwijdering (CDR’s). Vanaf 1 oktober 2021 bezit VARO ook een aandeel van 49,5% in E-Flux, een toonaangevende leverancier van software voor het opladen van elektrische voertuigen.

VARO bezit een raffinaderij in Cressier (Zwitserland), een meerderheidsbelang in de Bayernoil-raffinaderij (Zuid-Duitsland), evenals opslagfaciliteiten en distributie- en marketingactiviteiten in de Benelux, Frankrijk, Duitsland en Zwitserland.

Voor meer informatie over VARO kunt u terecht op www.varoenergy.com.

Vorig artikelElektrische Rivian pick-up trotseert de Hells Gate met gemak
Volgend artikelMG ZS EV krijgt een update, de Marvel R komt eraan en de MG5 stationwagen volgt snel

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in