Variable Power Output van QuietKat biedt e-bikes ongekende mogelijkheden

Variable Power Output van QuietKat

QuietKat is hier nog niet zo bekend, maar is in de Verenigde Staten een prominente speler in de wereld van elektrische fietsen. Het bedrijf introduceerde met het Variable Power Output systeem onlangs een innovatieve technologie die de manier waarop we e-bikes gebruiken, kan veranderen.

Schakelen tussen verschillende ondersteuningsstanden

Met dit Variable Power Output (VPO) systeem kunnen gebruikers eenvoudig schakelen tussen verschillende ondersteuningsstanden (in de V.S. “e-bike classes” genoemd), waardoor de veelzijdigheid en toegankelijkheid van e-bikes aanzienlijk wordt vergroot.

Hierbij moeten we niet alleen denken aan de bekende “eco” of “tour” stand, maar schakelen tussen een normale e-bike en een e-bike die een veel sterkere ondersteuning biedt, voor bijvoorbeeld off-road gebruik op eigen terrein.

In de “unlimited” modus kan de gebruiker zelfs beschikken over een ondersteuning met een vermogen van maar liefst 1.000 watt. Het schakelen tussen de verschillende modi gebeurt via een bedieningspaneel op het display, waarbij de fiets moet worden gestopt om de schakeling mogelijk te maken.

Lang niet overal toegestaan

Laten we niet vergeten op te merken dat hoewel het VPO-systeem veel potentieel biedt, het niet waarschijnlijk is dat een dergelijke vinding in Nederland wordt toegestaan. De regelgeving rond e-bikes varieert immers sterk van land tot land, en het is mogelijk dat er beperkingen zijn op het gebruik van dergelijke systemen. Desalniettemin is het VPO-systeem een interessante ontwikkeling.

Nu al beschikbaar op vier modellen

Het VPO-systeem is momenteel beschikbaar op vier middenmotor modellen van QuietKat, waaronder het volledig geveerde Ibex model en het Jeep-merkmodel. Deze modellen zijn speciaal ontworpen om optimaal gebruik te maken van de mogelijkheden van het-VPO systeem.

“Het VPO systeem is een game-changer,” vertelt een vertegenwoordiger van QuietKat. “Het stelt gebruikers in staat om hun e-bike aan te passen aan hun specifieke behoeften en aan de regelgeving van het gebied waar ze zich bevinden, wat een grote stap voorwaarts is in termen van veelzijdigheid en toegankelijkheid.”

De introductie van het VPO-systeem heeft positieve reacties uit de Amerikaanse e-bike branche ontvangen. Veel experts zien het als een belangrijke stap voorwaarts in de evolutie van e-bikes, die de veelzijdigheid en toegankelijkheid van deze voertuigen aanzienlijk kan vergroten.

 

Vorig artikelAmple en Mitsubishi Fuso gaan samenwerken op het gebied van accuwisseltechnologie
Volgend artikelMijlpaal bereikt: Nissan verkoopt wereldwijd ruim 1 miljoen elektrische auto’s

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in