UPS gaat cargobikes testen om parkeerboetes te ontlopen

UPS gaat eQuad cargobikes testen

Een bedrag van 23 miljoen dollar is een enorme hoeveelheid geld, zeker als je dat bedrag jaarlijks aan parkeerboetes moet betalen. Daar is UPS helemaal klaar mee, zodat UPS cargobikes voor de bezorging gaat testen. Beter voor het milieu en beter voor de portemonnee, is de gedachte.

Parkeerboetes

Jaarlijks betaalt pakketbezorger zo’n 23 miljoen dollar aan parkeerboetes, die het bedrijf vooral oploopt in New York City. UPS snapt dat zo’n groot bedrijf veel boetes oploopt, maar onderhand loopt het de spuigaten uit. Daarom gaat de koerier nadenken over elektrische cargobikes.

Het is een logische gedachte en een trial wordt al uitgevoerd. Op die manier wil UPS flink besparen op de boetes. En het is natuurlijk ook een stuk beter voor het milieu. Twee vliegen in een klap.

UPS eQuad

UPS wil geen standaard cargobikes gaan inzetten, maar een speciaal voor UPS ontwikkeld vierwielig model. Die cargobike heeft wel wat weg van een busje, maar wordt niet alleen aangestuurd door een elektromotor maar ook door de bestuurder, via de pedalen. UPS zelf noemt het vervoersmiddel liever een ‘eQuad’, die een snelheid van zo’n 25 kilometer per uur kan bereiken en op dit moment in Manhattan wordt ingezet.

Congestie in de stad oplossen

Doordat de cargobike als een elektrische fiets wordt gezien, is het toegestaan ermee op het fietspad te rijden. In Europese steden zien we dit soort fietsen al op verschillende plekken, maar in Amerika is het een behoorlijk nieuwe ontwikkeling. Volgens woordvoerder Sarah Shatan is dit ook de perfecte manier om congestie op te lossen. De bezorger van UPS hoeft niet meer in de file te staan, kan gewoon over de fietspaden rijden en de cargobike bijna overal neerzetten zonder dat hij een boete krijgt.

Op dit moment worden er zo’n 400 cargobikes bij wijze van proef ingezet. Daarmee kan UPS in een jaar tijd zo’n 36 miljoen pakketjes gaan afleveren. Volgens woordvoerder Shatan hoort het tot de strategie om ‘nieuwe manieren om klanten te bedienen uit te testen’.

En daarmee is het cirkeltje rond voor UPS. Want UPS is ooit begonnen met leveringen per fiets. Na een tussenstop met louter busjes, is de pakketbezorger nu dus weer terug bij de fiets. Al dan niet elektrisch.

Vorig artikelHarley Davidson LiveWire Del Mar S2 LE was binnen 18 minuten uitverkocht
Volgend artikelUpway gaat e-bikes refurbishen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in