Update voor de Tesla Model 3

Tesla Model 3 upgrade

De Tesla Model 3, die tegenwoordig niet meer is weg te denken uit het straatbeeld, krijgt een update. Na zes jaar en meer dan twee miljoen verkochte exemplaren kondigt Tesla een grondige vernieuwing van deze populaire elektrische sedan aan. Zal dit voldoende zijn om opnieuw een groot marktaandeel te veroveren?

Lange tijd was de Tesla Model 3 een van de meest verkochte elektrische auto’s. We kunnen zelfs stellen dat de Tesla Model 3 een cruciale rol heeft gespeeld in de marktacceptatie van elektrische auto’s. Vooral in Nederland, als er weer eens een verhoging van de bijtelling aan komende was, was er sprake van een ware hausse.

Highland upgrade

Inmiddels heeft de Tesla Model 3 de nodige concurrentie gekregen. Met name uit eigen huis, in de vorm van de Model Y. Maar ook de concurrentie zit niet stil, getuige de introductie van de qua formaat, prestaties en prijsklasse redelijk vergelijkbare BYD Seal. Vandaar dat Tesla nu de “Highland” upgrade heeft aangekondigd. Deze update belooft meer verfijning en comfort, zonder af te wijken van de kernwaarden die de Model 3 zo succesvol hebben gemaakt.

Subtiel gewijzigd exterieur

De update brengt een reeks subtiele veranderingen aan het exterieur van de auto. De carrosserielijnen zijn scherper en de aerodynamica is nog verder geoptimaliseerd. De verbeteringen aan de nieuwe koplampen en achterlichten ogen niet alleen wat aantrekkelijker, maar zijn ook functioneel, met een betere lichtopbrengst. Bovendien heeft Tesla twee nieuwe kleuren aan het palet toegevoegd: Ultra Red en Stealth Grey.

Make-over voor het interieur

Het interieur van de Model 3 heeft ook een make-over gekregen. Premium materialen en een warme, prettige sfeer zijn de nieuwe norm. Geventileerde voorstoelen, stoelverwarming voor alle stoelen en aanpasbare sfeerverlichting zijn enkele van de toevoegingen die het comfort in de Tesla Model 3 naar een hoger niveau moeten tillen.

Verder brengt de update ook een nieuw audiosysteem, een verbeterde centrale display, een display voor de tweede zitrij en verbeterde connectiviteitsopties. Opvallend is het verdwijnen van de verwijdering van de hendels aan het stuurwiel. Deze zijn vervangen door bedieningselementen op het stuur zelf, in de vorm van haptische schakelaars en fysieke knoppen. Daar zal niet iedereen even blij mee zijn. Tesla heeft ook enkele aanvullende veiligheidsfuncties geïntroduceerd, waaronder nieuwe maatregelen voor bescherming bij aanrijdingen van opzij.

Tesla Model 3 upgrade

Beschikbaar vanaf oktober

Gebleven is de concurrerende prijsstelling, die Tesla de afgelopen tijd nog eens aanscherpte door enkele prijsverlagingen. De vernieuwde Tesla Model 3 is in Nederland beschikbaar vanaf €42,990 voor de RWD-versie en €50,990 voor de Long Range-versie. De eerste leveringen van de vernieuwde Tesla Model 3 worden eind oktober verwacht.

Vorig artikelVervlogen tijden keren terug met de Alfa Romeo 33 Stradale
Volgend artikelInterieur Audi Q6 e-tron toont nieuwe designfilosofie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in