Ultieme elektrische luxe in de Mercedes-Maybach EQS 680 SUV

Mercedes-Maybach EQS 680 SUV

Mercedes-Maybach introduceert haar eerste volledig elektrische serieproductiemodel, de Maybach EQS 680 SUV. De auto, die is gebaseerd op de Mercedes-Benz EQS SUV, combineert de moderne, solide basis van Mercedes met de exclusiviteit van Maybach en de nieuwste elektrische innovaties.

Een mix van technologie, prestaties en luxe

De Maybach EQS 680 SUV moet een keerpunt in de wereld van luxe auto’s markeren, waarbij een nieuwe standaard wordt gezet voor duurzaamheid en verfijning. Hij brengt het beste van twee werelden samen: de technologie van Mercedes-Benz en de luxe van Maybach.

Terwijl traditionele luxe auto’s vaak worden geassocieerd met een stevige ecologische voetafdruk, biedt de Maybach EQS 680 SUV een milieuvriendelijk alternatief zonder ook maar in enige mate in te boeten aan comfort en stijl.

Deze elektrische SUV moet dan ook een nieuwe standaard zetten in de wereld van luxe elektrische auto’s en een duurzaam, maar tegelijkertijd een uitermate luxe en verfijnd alternatief bieden. Een groot aantal componenten en materialen zijn gemaakt van milieuvriendelijke bronnen, zoals secundair staal en gerecycled aluminium.

Mercedes-Maybach EQS 680 SUV

Krachtige prestaties en indrukwekkende actieradius

De Maybach EQS 680 SUV heeft een vermogen van 484 kW en een actieradius van maximaal 600 kilometer. Hoewel dit een voorlopige schatting is, is het duidelijk dat hij de prestaties van de Mercedes-Benz versie van de EQS SUV, die maximaal 400 kW levert, ruimschoots overtreft. Die actieradius van zo’n 600 kilometer is ook iets wat we niet vaak zien bij elektrische SUV’s.

De accu van de Maybach EQS 680 SUV is dan ook fors. Hij bestaat uit twaalf modules en heeft een netto capaciteit van 107,8 kWh. Net als de originele EQS SUV heeft deze elektrische Maybach een 400 Volt systeem, wat betekent dat de laadsnelheid maximaal 200 kW bedraagt. Maybach geeft op dat de laadtijd tot 80 procent welgeteld 31 minuten bedraagt. Een 22 kW AC-lader is standaard bij deze elektrische Maybach.

De belangrijkste specificaties in een oogopslag:

  • Lengte: 5125 mm
  • Vermogen: 484 kW (658 pk)
  • Actieradius: maximaal 600 km
  • Acceleratie: 0-100 km/u in 4,4 seconden
  • Topsnelheid: 200 km/u
  • Verbruik: 24,4-22,5 kWh/100 km
  • AC-laden: tot 22 kW
  • DC-laden: tot 200 kW (10-80% in 31 minuten)

Mercedes-Maybach EQS 680 SUV

Stijlvol en onderscheidend exterieur

Het is knap hoe het Maybach is gelukt om de SUV zonder al te veel grote ingrepen toch een redelijk eigen gezicht te geven. Het exterieur van de Maybach EQS 680 SUV is behalve het nodige chroom ook voorzien van een opvallende rechtopstaande Mercedes-ster op de motorkap en een “Black-Panel-Front”. Optioneel is de Maybach EQS 680 SUV ook in een tweekleurige lak verkrijgbaar. Een must eigenlijk, want daarmee maak je hem wel echt af.

Mercedes-Maybach EQS 680 SUV

Focus op luxe en comfort

Net als alle auto’s van dit exclusieve merk, onderscheidt ook de Maybach EQS 680 SUV zich door zijn luxueuze interieur, waarbij in dit geval ook extra aandacht is besteed aan op het comfort van de passagiers op de achterbank. Zo zien we in deze luxe elektrische SUV onder andere twee 11,6-inch displays voor entertainment, een “MBUX Interieur Assistent” die de bedieningswensen van de passagiers herkent, en standaard “Executive” stoelen met ventilatie, massagefunctie en verwarming voor nek en schouders.

Mercedes-Maybach EQS 680 SUV

CO2-neutrale productie

De productie van de Maybach EQS 680 SUV zal plaatsvinden in de fabriek in Tuscaloosa, Alabama. Daar wordt ook de ‘gewone’ EQS SUV gebouwd. In deze fabriek wordt zowel het voertuig als de accu in de Mercedes-fabrieken in de Verenigde Staten CO2-neutraal geproduceerd. De lancering van de Mercedes-Maybach EQS SUV en de uiteindelijke prijsstelling zijn nog niet bekend.

Vorig artikelDeelbakfietsen veroveren Europa; Cargoroo breidt flink uit
Volgend artikelTest BYD Dolphin: Ook voor de privérijder

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in