RWE AM Occasion Onderzoek EV's 2019

Tweedehands EV’s zijn populair

Uit het Nationaal Occasion Onderzoek 2019 dat RWE en Automobiel Management vorige week publiceerden bleek dat EV’s populair worden op de occasionmarkt. Gebruikte EV’s werden vorig jaar aanzienlijk vaker en sneller verkocht.

Verkopen EV’s in Nederland verdubbeld

De verkopen van gebruikte EV’s verdubbelden in 2018. Tegelijkertijd daalde de statijd (de tijd dat ze te koop staan) van tweedehands EV’s flink. Volgens het onderzoek van RWE en Automobiel Management (AM) daalde de statijd van elektrische auto’s behoorlijk. De statijd was in 2017 nog van 62 dagen. Dat aantal daalde vorig jaar naar slechts 36 dagen. Dat betekent dat een tweedehands EV gemiddeld in iets meer dan een maand is verkocht. Voor gebruikte Tesla’s werd vorig jaar het snelst een nieuwe eigenaar gevonden.

Invloed vervallen bijtellingsvoordeel valt mee

Wie verwacht dat EV’s lastiger te verkopen zijn als het bijtellingsvoordeel is vervallen: dat blijkt in de praktijk wel mee te vallen. Uit de resultaten van het uit het Nationaal Occasion Onderzoek 2019 blijkt namelijk dat ook daarvan de statijd korter is geworden.

Over VWE en Automobiel Management

Het Nationaal Occasion Onderzoek wordt uitgevoerd door VWE Automotive en Automotive Magazine (AM). VWE Automotive is een van de grootste zakelijke dienstverlener voor de autobranche. Het bedrijf levert een breed scala aan online producten en diensten voor alle partijen binnen de automotive-sector. Omdat VWE een RDW-provider is beschikt het over alle gegevens van de in Nederland geregistreerde auto’s. AM is al tientallen jaren een van de bekendste informatiebronnen voor professionals in de Nederlandse autobranche. De editie van 2019 is alweer inmiddels zevende Nationaal Occasion Onderzoek dat VWE en AM uitvoeren.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.*U kunt deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Terug naar boven