Tweede generatie Fuso eCanter op de IAA Transportation in Hannover

Tweede generatie Fuso eCanter

Fuso, het Japanse bedrijfswagenmerk van Daimler, lanceert komend voorjaar de tweede generatie van de elektrische eCanter. Hij zal eerst in Japan maar later ook in andere landen verkrijgbaar zijn. De vernieuwde Fuso eCanter beleeft zijn wereldpremière in Japan maar de Europese première is op de IAA Transportation in Hannover.

e-Axle maakt veel meer varianten mogelijk

De volgende generatie van de elektrische 7,5-tons vrachtwagen is uitgerust met de e-zogenaamde Axle. Hierbij vormt de elektromotor één geheel met de achteras. Een behoorlijk ingrijpende technische wijziging, maar wel met het resultaat dat hierdoor een aanzienlijke uitbreiding van het productengamma mogelijk wordt gemaakt. De ‘Next Generation eCanter’ zal wereldwijd straks in meer dan 100 varianten worden aangeboden.

Tweede generatie Fuso eCanter

De huidige generatie van de eCanter is alleen als 7,5 ton vrachtwagen verkrijgbaar. Fuso zal de nieuwe generatie van de eCanter ook aanbieden in gewichtsklassen van 4,25 tot 8,55 ton. Bovendien komt er naast de 1.695 m brede standaardcabine ook een cabine van 1.995 m breed. Er zullen ook meer wielbasissen beschikbaar zijn. De wielbasis kan zelfs meer dan twee meter variëren, van 2,5 tot maximaal 4,75 meter. Voor nog meer flexibiliteit kan Fuso de nieuwe generatie van de eCanter optioneel uitrusten met een ePTO. Daarmee zijn ook speciale oplossingen mogelijk, zoals een kipper, een kraan achterop of een gesloten koelwagen.

Er zijn van de eerste generatie van de Fuso eCanter, die ongeveer vijf jaar geleden is gelanceerd, ongeveer 450 voertuigen afgeleverd aan klanten in Japan, Europa, Noord-Amerika, Australië en Nieuw-Zeeland. Met die voertuigen zijn in totaal meer dan zes miljoen kilometer afgelegd. Omdat de Next Generation eCanter in een veel groter aantal varianten verkrijgbaar is, verwacht men dat deze een steeds belangrijkere rol in het leveringsprogramma van Fuso in zal nemen.

Modulaire accu’s

Ook nieuw in de eCanter is het modulaire accuconcept. Uiteraard is men hierbij ook afhankelijk van de wielbasis. Maar in principe is de Next Generation eCanter beschikbaar met één, twee of drie accupakketten van 41,3 kWh. Daarmee heeft hij een actieradius van ongeveer 70 tot maximaal 200 kilometer. De huidige eCanter heeft een 82,8 kWh accupakket dat een actieradius van ongeveer 100 kilometer mogelijk maakt. Ook zal de volgende generatie van de eCanter worden uitgerust met een V2X-mogelijkheid.

Tweede generatie Fuso eCanter

Rijassistenten

Uiteraard zal Fuso de vernieuwde eCanter leveren met een aanzienlijk groter scala aan rijassistenten, zoals Active Sideguard Assist, Active Brake Assist 5, Active Attention Assist, Electric Parking Brake en Intelligent Headlight Control.

Vorig artikelLightyear haalt geld op voor ontwikkeling tweede model
Volgend artikelNieuwe Aito M5 EV op Huawei DriveOne platform

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in