Tropos Motors elektrische bestelwagens Mosolf Duitsland

Tropos Motors start productie in Europa

De Californische fabrikant van compacte elektrische bestelwagens Tropos Motors gaat deze nu ook in Duitsland produceren. Dit gebeurt in samenwerking met de Mosolf Group uit Herne. Men wil hier jaarlijks duizenden compacte bedrijfswagens bouwen.

Enorm potentieel

De Mosolf Group is tot nu toe vooral actief geweest op het gebied van de logistiek. Met de productie van de Tropos-voertuigen treedt het bedrijf dus toe tot de autofabrikanten. CEO Jörg Mosolf ziet in de elektrische bestelwagens “een enorm potentieel voor duurzame en economisch verantwoorde mobiliteit van goederen, vooral op de laatste kilometers en op het bedrijfsterrein”. “Flexibele en milieuvriendelijke bedrijfswagens zijn nodig om CO2-neutraal transport in de regionale en intraregionale logistiek mogelijk te maken”, aldus Mosolf.

Tot 3000 eenheden per jaar

In eerste instantie zullen in de fabriek van de Mosolf Group in Herne 15 mensen werkzaam zijn. De publieke presentatie ging vanwege de Corona-pandemie niet door. De werknemers konden de productie gelukkig gewoon starten met inachtneming van alle gezondheids- en veiligheidsvoorschriften voor werknemers. Volgens Tropos Motors Europe zullen er in de toekomst ongeveer 50 nieuwe banen worden gecreëerd. In de toekomst zullen er in Herne jaarlijks tot 3.000 compacte bedrijfsvoertuigen worden geproduceerd. In Herne komt niet alleen het productiecentrum van het bedrijf maar ook de aftersales, het kwaliteitsmanagement en de verkoop. Het liefst zou Tropos Motors er in samenwerking met de regionale universiteiten ook onderzoeks- en ontwikkelingsafdelingen willen vestigen.

Aangepaste versie van Amerikaanse Able-bestelwagen

De lichte elektrische bestelwagens die Mosolf in Herne gaat bouwen, zijn aangepaste versies van de ‘Able’ transporter die Tropos Motors in eerste instantie voor de VS ontwikkelde. Klant kunnen ze met verschillende carrosserieën bestellen. Deze kun ze dankzij een ‘Easy Swap’-systeem naderhand ook omwisselen, bijvoorbeeld van een bakwagen naar een platte bak. De voertuigen met de naam Able zijn 3,70 meter lang en 1,40 meter breed. Het netto laadvermogen is 565 kilogram. De Able heeft een draaicirkel van minder dan vier meter, ideaal voor gebruik in stadscentra of volle fabrieksterreinen.

Twee modellen

De bestelwagens van Tropos vallen in de categorie L7E-CU. Opladen kan eenvoudig via een normaal stopcontact. De laadtijd bedraagt maximaal 8 uur. Het basismodel is de Tropos Able ST. Deze heeft een AGM-batterij die goed is voor een actieradius van 80 kilometer. De topsnelheid bedraagt 40 km/u. Daarboven komt de Able XR. Deze is uitgerust met een lithium-ionaccu waardoor de actieradius – afhankelijk van het model – 105 tot 260 kilometer bedraagt. Ook de topsnelheid van de Able XR is hoger, namelijk 85 km/u.

Digitale toepassingen

Gregory Hancke, Managing Director van Tropos Motors Europe, legt uit dat “er meer dan ooit vraag is naar emissievrije, stille en kosteneffectieve transportoplossingen”. Volgens Hancke kan de Able ook worden gekoppeld aan digitale toepassingen zoals centraal wagenparkbeheer, predictief onderhoud. Ook gebruik als deelauto is mogelijk via een optioneel verkrijgbare databox.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.*U kunt deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Terug naar boven