Tracy elektrische conceptcar off-road

Tracy: eigenzinnige conceptcar met off-road capaciteiten

Het Istituto Europeo di Design is een van de vaste standhouders van de Autosalon van Genève en toont daar steevast de nieuwste ontwerpen van de studenten. Helaas werd deze beurs vanwege de Corona-crisis afgelast. Daarom presenteert de designschool nu op eigen initiatief de Tracy, een eigenzinnige elektrische conceptcar.

Master in Transportation Design

Hier spelen geen directe commerciële belangen mee, men wilde vooral de studenten de eer en aandacht geven die hen toekomt. Deze volgen de twee jaar durende studie Master in Transportation Design. “De afgelopen zeventien jaar was de aanwezigheid van IED op de Internationale Autosalon van Genève een mijlpaal voor onze studenten. Het is voor hen altijd dé gelegenheid geweest om hun project te laten zien op een prestigieus en internationaal gerenommeerd evenement. Maar het is tegelijkertijd ook een droom die uitkomt. Daarom is het, ondanks de annulering van deze 90e editie, van fundamenteel belang om Tracy te presenteren,” aldus Paola Zini, directeur van IED Torino. “Het project is het resultaat van de inzet en het geweldige teamwerk van een groep getalenteerde jonge ontwerpers uit de hele wereld”.

Delen en mobiliteit buiten de stedelijke gebieden

De Tracy, die werd gebouwd onder de hoede van EDAG Italia, is het resultaat van een ontwerpproces waarin de academici de toekomst van het vervoer vrij van enige marktrestricties hebben bekeken. Het voertuig onderscheidt zich door zijn off-road capaciteiten en is groter dan je denkt. Het heeft namelijk zes zitplaatsen. De Tracy combineert volgens de initiatiefnemers van het project de concepten van micromobiliteit en particuliere, publieke en gedeelde mobiliteit. De off-road kwaliteiten van de studie zijn daarin opvallend. Dat is bewust, zeggen de studenten. Deze moet ook buiten de stedelijke gebieden een nieuw gevoel van delen en mobiliteit bevorderen.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.*U kunt deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Terug naar boven