Toyota Kayoibako: een veelzijdig busje op een minstens zo veelzijdig platform

Toyota Kayoibako

Toyota introduceert op de Japan Mobility Show, die eind deze maand van start gaat, een hele reeks interessante zaken. Een daarvan is de Kayoibako, een elektrisch busje met een modulaire opbouw dat heel veel mogelijkheden lijkt te bieden. Het zou zelfs een nieuwe maatstaf op het gebied van veelzijdigheid en aanpasbaarheid kunnen zetten.

Modulair concept

De Kayoibako is een concept dat is geïnspireerd door de vorm en functionaliteit van verzendcontainers. Dit ‘uniforme’ ontwerp maakt het voertuig niet alleen visueel opvallend, maar vooral uiterst modulair. Het platform waarop de Kayoibako is gebouwd, is zo ontworpen dat het heel eenvoudig kan worden aangepast voor verschillende doeleinden, van een shuttlebus tot een mobiele winkel.

Gebruiksmogelijkheden

De veelzijdigheid van de Kayoibako komt vooral tot uiting in de verschillende gebruiksscenario’s die het voertuig kan bedienen. Het kan functioneren als een shuttlebus, een mobiele winkel, of zelfs als een kampeerbusje. Bovendien is er software aan boord die het voertuig kan integreren in slimme netwerken en andere intelligente sociale systemen.

Compact én ruim

Ondanks zijn compacte uiterlijk biedt de Kayoibako verrassend veel ruimte. Het voertuig heeft een lengte van 3.990 mm, een breedte van 1.790 mm en een hoogte van 1.855 mm, met een wielbasis van 2.800 mm. Deze afmetingen maken het voertuig geschikt voor zowel persoonlijk als zakelijk gebruik.

Technologie

Ook op technologisch gebied heeft de Kayoibako ook veel te bieden. In plaats van traditionele zijspiegels zijn er zijcamera’s geïnstalleerd die niet alleen de stroomlijn verbeteren, maar het voertuig ook compacter maken. Binnenin het voertuig vinden we behalve een klein scherm naast de stuurkolom ook een groot, gebogen scherm dat het hele dashboard beslaat. Hoewel dit scherm wellicht te luxueus lijkt voor een bedrijfswagen, biedt het daardoor natuurlijk wel alle mogelijke connectiviteitsopties, zowel voor logistieke oplossingen als voor luxe zaken zoals multimedia.

Volop mogelijkheden

Dat alles maakt de Toyota Kayoibako meer dan alleen een nieuw elektrisch busje. Een dergelijk veelzijdig platform zou wel eens de manier waarop we over vervoer denken, kunnen veranderen. Of het nu gaat om persoonlijk of zakelijk gebruik, de Kayoibako biedt een scala aan mogelijkheden die verder gaan dan traditionele voertuigen. Hoewel het nog een concept is, toont het de ambitie van Toyota om te innoveren en voortdurend te voldoen aan de veranderende behoeften van de moderne samenleving.

Toyota Kayoibako

Vorig artikelTest Opel Corsa Electric: Helemaal niet verkeerd, maar (nog) geen prijspakker
Volgend artikelStellantis begint groot bedrijfswagenoffensief: 16 nieuwe modellen in de planning

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in