Toyota samen met FAW en GAC

Toyota gaat waterstofauto’s ontwikkelen met GAC en FAW

De Japanse autofabrikant Toyota is van plan om samen met de Chinese staatsbedrijven Guangzhou Automobile Group (GAC) en FAW Group waterstofauto’s te gaan ontwikkelen en bouwen. Toyota wil hiermee haar positie op ’s werelds grootste automarkt versterken.

Ook hybrides

Voorts zal Toyota, dat zelf een tweede generatie van haar waterstofauto Mirai gaat ontwikkelen, ook de samenwerking met FAW en GAC op het gebied van hybride voertuigen uitbreiden. Men streeft ernaar om de Chinese markt te bedienen met betaalbare elektrische voertuigen. Ook wil de Japanse autofabrikant haar kennis en mogelijkheden op het gebied van autonoom rijdende voertuigen delen met GAC en FAW.

Noodgreep

Vorig jaar was Toyota volgens persbureau Reuters van plan om elektrische voertuigen met een GAC-logo te verkopen bij de dealers van haar joint venture. Hiermee zou men namelijk kunnen voldoen aan de strenge Chinese quota’s voor milieuvriendelijke auto’s. Toyota verkocht in 2018 ongeveer 1,5 miljoen auto’s in China, een flink stuk minder dan General Motors en Volkswagen in China verkochten. Met de samenwerking met GAC en FAW is de basis gelegd om de verkoop in China te verhogen tot twee miljoen voertuigen per jaar.

Andere samenwerkingen

Het zijn niet de enige activiteiten van Toyota op de Chinese markt. Afgelopen voorjaar kondigde Toyota aan dat het begonnen was met het leveren van brandstofcelonderdelen aan de Chinese fabrikanten van bedrijfsvoertuigen Beiqi Foton Motor Co Ltd en Beijing SinoHytec Co Ltd. Verder werkt Toyota ook samen met BYD. Deze bedrijven willen samen volledig elektrische auto’s gaan ontwikkelen.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.*U kunt deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Terug naar boven